Niin se vaan jouluaatto meni, ja perinteiseen tapaan tuli syötyä ihan ähkyyn. Pelkällä aamun tuhdilla riisipuurolla olisi melkein jaksanut iltaan, mutta koko päivänhän sitä piti herkutella. Päivän kahvipöydässä meillä oli kinuskipuolukkakakkua, jonka ohjeen löysin
Suvikumpu-blogista. Ihana makupari tuo ällömakea kinuski ja todella kirpsakka puolukka <3
Keittiöön nostettiin myös parit retrot jutut, äidiltä saadut Arabian Takiainen-sarjan kermakko ja sokerikko 70-luvulta, joista olen
kirjoitellut aiemminkin, sekä äidin virkkaamat ihanat sydänkoristeet huonekuusen oksilla.
Tässä vielä pienesti muokattua kakun ohjetta ja sen myötä rauhaisan joulupäivän toivottelut!
Kinuskipuolukkakakku
Kakkupohja
-
5
munaa
-
1,5
dl sokeria
-
2
dl perunajauhoja
-
1
tl leivinjauhetta
-
1
tl vaniljasokeria
Vatkaa
munat ja sokeri kovaksi vaahdoksi. Sekoita perunajauhot, leivinjauhe
ja vaniljasokeri keskenään ja siivilöi vaahtoon sekoittaen huolellisesti, kaada kakkuvuokaan. Paista 200 asteessa 20 minuuttia.
Täyte
-
3 dl puolukkahilloa
- 2 dl kuohukermaa
-
1 tl kanelia
-
1 tl vaniljasokeria
Levitä jäähtyneen ja halkaistun kakun väliin puolukkahillo. Vatkaa kermavaahto ja lisää siihen kaneli ja vaniljasokeri, levitä hillon päälle ja laita kakun kansi päälle. Laita kakku viilenemään jääkaappiin.
Kinuski
-
3 dl kermaa
-
2 dl tomusokeria
-
1,5 dl fariinisokeria
-
1 rkl voita
-
2 tl vaniljasokeria
- Puolukoita
Sekoita kerma, tomusokeri ja fariinisokeri kattilassa, kiehauta ja anna sitten kiehua hiljalleen puoli tuntia välillä sekoitellen. Lisää lopuksi voi ja vaniljasokeri. Siirrä levyltä syrjään ja anna jäähtyä puoli tuntia ennen kakun päälle levittämistä. Kun kinuski on kaadettu kakun päälle, ripottele vielä pinnalle puolukoita ja avot!
Lähetä kommentti
Kiitos kommentista! :)