Punaviiniherukkainen mutakakku kaakaojauheesta

maanantai 6. huhtikuuta 2020


Note to myself: törkeän hyvä resepti!

Kokeilin viime viikolla tällaista mutakakkua, johon suklaan sijasta käytin kaakaojauhetta. Voin sanoa, että toimii, ja on muutenkin helppo! Halusin myös käyttää pakastimessa lojuneita punaviinimarjoja pois, ja ne sopivatkin täydellisesti tähän muutoin niin tuhtiin kakkuun tuomaan ripauksen kirpeyttä mukaan.

Valokuvathan tästä eivät ole mitään mairittelevia, mutta maku sen sijaan kompensoi 100-0 ;)

Punaviiniherukkainen mutakakku


  • 75 g voita
  • 1,3 dl kaakaojauhetta
  • 2,5 dl sokeria
  • 2 kananmunaa
  • 1,5 dl vehnäjauhoja
  • 3 dl jäisiä punaviinimarjoja (tai mitä vaan marjoja)


Sekoita sulatettu, vähän jo jäähtynyt voi ja kaakaojauhe keskenään. Vatkaa sokeri ja kananmunat keskenään, ja lisää voi-kaakaoseos joukkoon. Lisää taikinaan vielä vehnäjauhot ja sekoita nopeasti tasaiseksi. Sekoita taikinaan jäiset marjat.

Laita leivinpaperi kakkuvuoan pohjalle ja kaada taikina, tasoita pinta. Itse käytin 20x30cm vuokaa, kun pyöreä kakkuvuoka oli käytössä muualla.

Paista uunin keskitasolla 175 asteessa; paistoaika on noin 20 minuutta. Huom. sisäosa kuuluu jäädä pehmoiseksi niinkuin mutakakuissa on tapana. Pinta saa olla kuitenkin rapea.

Voilà!







Lähetä kommentti

Kiitos kommentista! :)