Takapihan pergola

torstai 4. kesäkuuta 2015

Tässä kun edelleen suunnittelen uusia pihaistutuksia, niin ajattelin laitella muutamia kuvia toissavuonna rakennetusta takapihan pergolasta. Se on rakennettu mieheni kanssa kaksin sahatavarasta, ja ideana oli tehdä siitä hieman näkösuojaa, varjoa ja vihreyttä tuova nurkkaus.

Tässä ensimmäisiä kuvia, joissa taustalla näkyy jo aiemmin pihalla sijainnut valkoinen aita. Sen vasemmalle reunalle rakensimme rimoista ristikkoa, jonka alapuolelle istutin säleikkövilliviiniä. Sitä laitettiin myös aidan reunalle. Villiviinin lisäksi kulmaukseen tuli kuunliljaa ja jotain punertavaa maanpeitekasvia, jonka nimeä en muista (!) Koko aidan leveydeltä kaivoin nurmikon pois ja tilalle laitettiin pohjakangas. Koko alalle oli tulossa Kekkilän koristerantakiviä ja muutama Kekkilän askelpolku-laatta. Kuvan etulaidassa olevaa nurmikkoa kuorittiin myös pois terassin rappusten leveydeltä, ja piha laatoitettiin siltä kohden.
Tässä ollaan jo saatu muutama rivi laattoja paikoilleen :)


Tässä sitten vähän edistyneemmästä vaiheesta kuvia, jossa näkyy myös pergolan "katto" :) Köynnökset lähtivät kipuamaan ylös hienosti, ja itse kyllä tykkäsin todella paljon kivien, ruukkujen ja kasvien yhdistelmästä! Ja tykkkään edelleenkin :)

Tytär halusi virittää telttansa tuonne kulmaan viime kesänä :)
Ja sitten loppukesästä tuli upea väriloisto, kun villiviinin lehdet alkoivat muuttumaan ihanan punaisiksi. Ovat kyllä superkauniita! 

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista! :)