Työhuoneen muutos Tikkurilan Vuonolla | Uusi värimalli testissä

sunnuntai 6. marraskuuta 2016

Pääsin ilokseni mukaan Tikkurilan Sävylupaus-kampanjaan, ja näinpä tämä muutosprojektipostaus onkin toteutettu yhteistyössä Tikkurilan kanssa. Kiitos vielä tästä mahdollisuudesta!

Kampanjaan liittyen sain valita maalivärin, jolla haluasin toteuttaa kotonani muutoksen. Ehdoton haavesävyni olikin Tikkurilan Vuono M442 -- vuoden 2016 trendiväriksikin valittu vihreä sävy on houkutellut minua aivan sävyn alkuajoilta asti. Olen pitkään haaveillut seinästä, joka huokuu elinvoimaista luonnonläheisyyttä, syvänpuhuvaa vehreyttä, tummaa havumetsän sävyä. En oikein osaa nimetä tämän kaipuun alkulähdettä, mutta muistan vain aikanani, että Vuono osui ja upposi heti kun sen näin :)

Räväytänpä heti jo lopputulemasta kuvat alle, mitä mieltä olette? Käykää myös katsomassa meikäläisen muutosprojektista ohjeistus Tikkurilan sivuilla :)

Työhuoneen valkoisista seinistä maalasin ensin kaksi kokonaista seinää himmeällä Joker-sisustusmaalilla, ja koska väri oli yksinkertaisesti niin upea, maalasin vielä pienen luirun ikkunaseinältä :) Se antaa mukavasti kontrastia myös tuolle meidän daybedille. Seinien lisäksi halusin ehdottomasti maalata lattialistat, ja se toteutettiin puolihimmeällä Helmi-kalustemaalilla. Koska tuota maalia jäi reilusti yli, maalailin sillä myös parit seinälokerikot, puiset valokuvakehykset sekä kuvissa näkyvän pullon sekä kukkaruukun.


Uusi ja kätevä apuväline maalausprojektin alussa oli upouusi Tikkurilan A4-kokoinen värimalli, jonka avulla oli helppo varmistua maalin sävystä. Kun lähtee maalaamaan näinkin "räväkällä" värillä, on todella tärkeää saada varmuus siitä, että maalin sävy näyttää seinässäkin siltä kuin mitä on ajatellut mielessä. Tällä uudella sävylastulla pystyikin testaamaan helposti, että oliko väri mieleinen! Tuosta alla olevasta kuvasta näette, kuinka täsmällisesti sävyt vastaavat toisiaan, sillä laitoin tuon värimallin huvikseni kehyksiin maalattua seinää vasten. Eikö olekin aivan identtinen väri! Ja onhan tällainen isompi värimalli huomattavasti parempi joka tapauksessa, kun vertaa niihin pikkulipareisiin, joita yleensä kaupoista saa. Lisää Tikkurilan Sävylupauksesta löytyy täältä.


Nyt näitä uusia A4-kokoisia värilastuja voi tilata kotiin edullisesti (1,90€/kpl), joten ei muuta kuin tilailemaan alla olevan linkin kautta, niin pääset testaamaan, miltä haaveilemasi maalisävy näyttäisi oikeassa ympäristössä ja valaistuksessa!
//Now it is ready, the secret project at home! What do you say about this beautiful green, Tikkurila's paint "Vuono" that I used in one of our rooms?//

Yhteistyössä Tikkurila

6 kommenttia

 1. Toi on niin kaunis väri! Sopii niin täydellisesti sekä mustan että valkoisen värin pariksi ja mätsää teidän lattiaan todella hyvin. Pöytäkin hyppää ihan uudella tavalla seinän vierestä esiin. UPEA! :D

  hanna
  www.hannamariav.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos Hanna, ihana kuulla jotain kommenttia!! Varsinkin noin hyvää! :)

   Poista
 2. Toi Vuono on ihana! Mulla ei oo vielä ollut rohkeutta maalata sillä... :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Jossu!! Mäkin olen vatvonut ikuisuuden jo tämän kanssa, mutta onneksi tuli tällainen "pakkorako" ja pääsin tähän kamppikseen. Muuten olisi varmaan jäänyt maalaamatta. Mutta tykkään kyllä ihan älyttömästi :)

   Poista
 3. Meillä on valkoisia, harmaita ja muutama tapettiseinä. Olen pohtinut, voisiko jostain huoneesta laittaakin värillisen seinän. Tämä sun väri on ihan trendikäs.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Aikku! Väri kyllä piristää, vaikka itsekin rakastan muutoin valkoisen ja harmaan sävyisiä seiniä. Ja saahan aina nuo sitten maalattua peittoon :)

   Poista

Kiitos kommentista! :)