Kuten jo aiemmissa postauksissa taisin leuhkia, niin tein itse kulhollisen riisifruttiä -- ja se on älyttömän hyvää, slurp!!! Siispä tämä ohje on pakko jakaa teillekin :) Tässä ohje riisifruttiin, jos varta vasten teet sen, mutta samalla idealla voit jatkojalostaa aamulla yli jäävän riisipuuron lisäämällä vain tuon vaniljat+kerma -osion sekaan :)
Aineet neljään reiluun annokseen
- 1 dl vettä
- 0,5 l maitoa
- 1 dl puuroriisiä
Sekoita puuroriisi kiehuvaan veteen ja keitä pari minuuttia. Lisää joukkoon maito ja anna kiehua hiljalleen noin 40 minuuttia välillä sekoittaen.
- 1 tl vaniljasokeria
- 1 tl bourbonvaniljajauhetta* tai puolikas vaniljatanko
- 2 dl vispikermaa
Lisää vaniljasokeri ja vaniljajauhe vispikerman sekaan ja vatkaa vaahdoksi. Tämän jälkeen sekoita vaahto valmiin riisipuuron sekaan ja anna viilentyä jääkaapissa.
Nautiskele hillojen kanssa tai kanelilla maustettuna :)
* Bourbonvaniljajauhe maistuu huomattavasti enemmän vaniljalta kuin yleisesti leivonnassa käytetty vaniljasokeri. Erona vaniljasokeriin on myös se, että vaniljajauheessa ei ole sokeria.
Mikäli puuroa jää ylitse (mitä hiukan epäilen), menee tämä testiin!! :D
VastaaPoistahanna
www.hannamariav.com
Niinpä, se optio todellakin on että puuro menee parempiin suihin sellaisenaan :D
PoistaNäyttää hyvältä! Tuo sopii ihan loistavasti itse tehdyn luumu-chia-vanukkaan kanssa :) http://punainenorvokki.blogspot.de/2015/12/luumu-chia-hyytelo.html
VastaaPoistaOi, kuulostipa jännälle tuo vanukas, kävin heti nappaamassa ohjeen sivuilta! Kiitos! :) Piti ensin vielä googlettaa, että yhdistinkö chia-siemenet oikeaan mielikuvaan, en ole tainnut koskaan ostaa/syödä niitä :)
Poista