Suomi-neidon syntymäpäivä ja yllättävä yhdennäköisyys

sunnuntai 6. joulukuuta 2015


Tänään vietetään rakkaan Suomi-neidon syntymäpäivää rauhallisin tunnelmin. Sinivalkoiset kohvehdit, kynttilän lepattavat liekit, itsenäisyyspäivän vastaanotto televisiosta. Siinäpä suurin piirtein tämän päivän suunnitelma. :)

Suomi-neidosta puheenollen halusin esitellä hieman aiheen vierestä menevän, mutta yllättävää yhdennäköisyyttä omaavan Anna Bülowin teoksen "Catch a glimpse". Ruotsalainen taiteilija, nykyään norjassa asuva Anna on taikonut upeita teoksia, joita olen seuraillut muutaman vuoden. Mutta kun näin tämän nimenomaisen teoksen jokin aika sitten, se kolahti heti -- minulle tuli siitä välittömästi mieleen modernisoitu Suomi-neito, jonka jälkeen olinkin jo rakastunut ja tilaamassa teosta kotiin (täältä löytyy!) :D Lähetin Annalle sähköpostia, että onko hän huomannut saman teoksestaan, ja hän kertoi ettei ajatellut asiaa piirrosta tehdessään mutta on kuullut eräältä toiselta leidiltä saman kommentin. Hassua :D

Viime viikolla teos sitten tuli vihdoin meille ja tässä kun katselin, niin edelleen jotenkin ihastelen sen upeutta kaikkinensa. Tuo sininen väri ja marimekkomaiset raidat kruunavat koko Suomi-fiiliksen, tykkään kyllä ihan älyttömästi. Pitäisi ostaa kunnon kehyksen tälle leidille :) 


Näettekö te samaa yhtäläisyyttä?

Catch a glimpse
 
Catch a glimpseCatch a glimpse
Kuva: Artbylove.no


Hyvää itsenäisyyspäivää meille kaikille suomalaisille, lähellä ja kaukana! <3

6 kommenttia

 1. Todellakin!, ihan sama fiilis. Pikkukuvan nähdessäni ajattelin, että onpa tyylikäs Suomi-printti =D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hauska kuulla, että sinäkin näit yhtäläisyyden :D Aika jänski yhteensattuma kyllä

   Poista
 2. Jo vain! Ihan selvästi. :) Onpa kaunis printti muutenkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Mari! :) Ihan selvästi on minunkin mielestä :D Jes nyt meitä on jo kolme + se nainen, joka oli aiemmin maininnut asiasta taiteilijalle g-)

   Poista
 3. Minäkin luulin heti Suomi printiksi. Tarkempi tarkastelu kuitenkin osoitti asian oikean laidan. :) Todella nätti kuva jokatapauksessa.

  VastaaPoista

Kiitos kommentista! :)