Kahvia kiitos

lauantai 24. helmikuuta 2018

Laskin yksi päivä montako kuppia kahvia juon päivässä, noin suurin piirtein. Määrältään se on jotain ihan järkyttävää, 10-12 kuppia, MUTTA todellisuudessa juon aina kupillisesta puolet ja loput unohtuu juomatta (dementia?).

Kahvihimoissani juon joskus kylmentynyttäkin kahvia, ja joskus harrastan jämien mikrottamista poissulkien mielestäni uudelleen lämmitetyn kahvin tunkkaisen maun.

Kahvitottumuksista huvitusta aiheuttaa joidenkin piirissä se, etten ikinä jaksa keittää kahvia kotona kahvinkeittimellä, vaan lirutan vedenkeittimestä vedet tuollaisen suppilon läpi. Jotenkin siitä tulee niin paljon parempaa, jos minulta kysytään.

Kellonaikojen suhteen pahin kulutus on 8-16, jonka jälkeen on pakko jo höllättävä parempia yöunia ajatellen. Ihmettelen aina ystävääni, joka keittelee kotona iltakahvit klo 20 jälkeenkin -- itse en saisi unta ikinä jos joisin niin myöhään!

Kahvia juon sujuvasti mustana tai maidon kanssa, en ikinä sokerin. Joskus kun on herkkupäivä (tai paska päivä heh), teen salamyhkäisen peliliikkeen ja pudotan kuppiin palasen Fazerin sinistä ja annan sen sulaa sinne. Mutta älkää kertoko muille :P

Mutta nyt siis menen keittämään mokat! 
4 kommenttia

 1. Kahviteema tänään sullakin :) Mulla on vähän tuota samaa vikaa, että puoliksi juotuja kahvikuppeja saattaa löytyä pitkin pöytiä :D Kivaa lauantai-iltaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näköjään ollaan oltu molemmat asian äärellä! :D Enkä ole vieläkään ehtinyt tsekkaamaan sitä kahvikarahvia!

   Poista
 2. Meilläkin keitetään kotona kahvi tuolla suppilomenetelmällä - silloin harvoin kun sitä joku täällä juo. Mies nimittäin joutui luopumaan kahvista ja on nyt haponsalpaajalääkityksellä alkavan vatsahaavan takia ja se joi aikaisemmin kahvia KAKSI mukillista päivässä.

  Että hiukan tässä varoittelen kun sä et näköjään juo edes mitään pieniä kuppeja, noi Haapaniemen kuvittamat mukit on aikamoisen isoja. Mutta ehkä sun vatsanlaukun seinämät on haponkestävää terästä ;-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No auts, tuo alkava vatsahaava kuulostaa viheliäälle :( Olen ymmärtänyt, että se on kivulias vaikkei edes olisi päässyt kehkeytymään pahaksi. Mutta juu, ehkä pitäisi oikeasti vähentää tätä kahvinlitkintää, oikeassa olet, ja etenkin kun nuo on isoja kuppeja. Töissä on eri kupit mutta sanotaanko ettei ne kovinkaan paljoa eroa kooltaan :D

   Poista

Kiitos kommentista! :)