Loman alkuun (lapsellisen) helppo mansikkakakku

tiistai 3. heinäkuuta 2018

Minullahan ei toki vielä ole lomaa, mutta lapsonen kirmasi jo kesälaitumille viime perjantaina. Senpä kunniaksi teimme hänen ehdoillaan mansikkakakun. Lähtökohtana piti olla nopeus ja helppous, koska viisivee ei ole parhaimmillaan odotellessa kakkupohjaa uunista ulos.

Elikäs lähdimmekin soveltamaan juttua niin, että teimme kääretorttupohjan. Lapsi mittasi ja kaatoi, minä vatkasin.

4 kananmunaa
1,5 dl sokeria

Ja vatkataan vaahdoksi.

1,5 dl vehnäjauhoja
0,5 dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta

Sekoitetaan keskenään ja lisätään munasokerivaahtoon siivilän läpi. Sitten pellille ja uuniin 8 minuutiksi (tämän lapsi jaksaa odottaa, jopa uunin edessä pohjaa seuraten) 225 asteesen.

Koko homma sujui hyvin, desimitta oli helppo, paitsi että hetkellinen herpaantuminen kuuntelemisessa aiheutti sen, että tyttö meinasi laittaa teelusikallisen sijaan desin leivinjauhetta. Pohjan jäähdyttyä leikkasimme siitä kolme levyä ja tytär saikin sitten täyttää ja koristella oman maun mukaan. Oli pinkiksi värjättyä vaniljavaahtoa, tuoreita mansikoita ja vadelmia, mansikkahilloa, nonparelleja, minivaahtokarkkeja ja suklaata.

Kakkukestit edellyttivät tietenkin myös sen, että lomalainen kattoi meille (ja leikkihiirelle) pöydän. Hyvää lomaa rakas <3
Lähetä kommentti

Kiitos kommentista! :)