Retroilua kynttilän valossa

keskiviikko 10. lokakuuta 2018

Olen aina silloin tällöin tuonut vanhempieni mökiltä joitain kauniita, vanhoja retroesineitä kotiin. Muutama viikko sitten olimme laittamassa laituria talviteloille, ja matkalla tarttui tämä smaragdinvihreä, iso kynttilälyhty mukaan. Se saa valaista talven ajan kotosalla ja ilahduttaa mieltä sekä kotia. Eikö olekin söpö? :D

Jotenkin tällaiset vanhat esineet ovat alkaneet kiehtomaan ja puhuttelemaan entistä enemmän mitä vanhemmaksi tulee. Ei se ikä sinänsä, vaan tarinat. Se, että tämäkin on omana aikanaan suunniteltu juuri sen hetken trendeihin sopivaksi. Ja että omat vanhempani ovat käyttäneet tätä omassa kodissaan, josta itsekin sen muistan hyvin elävästi. Nyt oma tyttäreni näkee sen täällä meidän kodissani :)

Sattuuko kukaan muuten tunnistamaan tätä kynttelikköä? Kenen suunnittelema ja/tai valmistama se saattaisi olla?

Hyviä unia xxx5 kommenttia

 1. Tuo on Nanny Stillin suunnittelema Apollo. Minulla punainen samanlainen. Myös ainakin toinen malli löytyy samalla nimellä, niitä minulla punaisena myös.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Heti piti googlailla tuota, on kyllä hauska tietää vähän näiden taustoja, ja nyt on jo suunnittelijan ja kynttilälyhdyn nimi :)

   Poista
 2. Hih, mä olen hullaantunut retroiluun ihan näin nuoresta iästä huolimatta ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei se ikää katso :D Jossain kohti se vaihe tulee kaikille, ihan varmasti :D

   Poista
 3. Ihmeellisiä löytöjä voi tehdä vanhojen tavaroiden kaupoissa. Usein jopa pienellä rahalla, esine saa uuden kodin.

  VastaaPoista

Kiitos kommentista! :)