Kirjakatsaus: Olisipa aina joulu

lauantai 19. lokakuuta 2019


Kirja saatu arvostelukappaleena Docendolta

Jatketaanpa vähän jouluteemassa, sillä jouluun on vain  66 päivää ;) Koko joulussa on parasta tämä joulun odottelu ja fiilistely, eikä sitä mielestäni voi aloittaa koskaan liian aikaisin!

Sain ilokseni arvostelukappaleen syyskuun lopussa ilmestyneestä Ilona Pietiläisen kirjasta Olisipa aina joulu. Me odottelimmekin tyttären kanssa innoissamme pääsevämme kirjaan käsiksi, koska molemmat olemme aikamoisia fiilistelijöitä. Niinpä olemmekin katselleen erityisesti kirjan ihania kuvia maatessamme vällyjen välissä pimeinä lokakuun iltoina.

Ilona Pietiläinen: Olisipa aina joulu (Docendo 2019)Kirja itsessään on melkein 200-sivuinen, kovakantinen opus. Oma vaikutelmani kirjasta on kaikin puolin hyvä, vaikkei ennakko-odotukset kohdanneet täysin lukukokemusta.

Etukäteen jo tiesin Ilonan Valkoinen puutalokoti -blogia lukeneena, että kuvat ovat ihania ja niitä on mukava katsella ja tunnelmoida. Ilona on äärimmäisen taitava valokuvaaja, joka saa kuviin vangittua monenlaisia tunteita ja tunnelmia. Mutta ihmekös tuo, sillä tämä leidi kuvaa myös ammatikseen! Eli suositus kaikille visuaalisista elämyksistä nauttiville -- kirjasta löytyy ihania kuvia, samoin kannattaa vilaista Ilonan blogia!

Sisällöllisesti itse asiassa oletin saavani ison kattauksen jouluun liittyviä ideoita ja vinkkejä. Niitä kirjan sivuilta löytyikin, ja muun muassa herkullisia reseptejä ja koristeluideoita lähtee meilläkin kokeiluun. Enemmän kuitenkin yllätyin, kuinka paljon muuta kirjassa oli.

Koko kirjan idea kietoutui pidemmän tarinallisuuden ympärille, jossa oltiin muun muassa karhujen jalanjäljillä, piipahdettiin Itävallassa ja Saksassa, kerrottiin Meten, Nooan ja Vilhemiinan joulusta ja pohdittiin ystävyyttä eläinystäviemme kanssa. Tämä moninaisten tarinoiden osio yllätti, ja ne värittivätkin hauskasti muutoin mielenkiintoisia jouluvinkkejä kirjan sivuilla. Riippuu toki lukijasta, mitä kirjalta toivoo -- eli jos hakee pelkkiä jouluisia ideoita, kirjassa on ehkä turhan paljon muutakin, mutta jos tykkää monipuolisesta sisällöstä, silloin tämä kirja tarjoaa hyvän ja hieman erilaisen fiilistelymahdollisuuden. Luulen, että itse asettaudun ehkäpä näiden kahden vaihtoehdon välimaastoon.

Kaunis, visuaalinen kirja, jonka monipuolisuus yllätti!

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista! :)