Joulufiilistelyä vielä

keskiviikko 25. joulukuuta 2019

Niin se vaan hurahti ohi, jouluaatto! Kokoonnuimme suvun kesken meille puolenpäivän maissa, ja joulupukki vieraili lapsia tervehtimässä jo puoli kahden aikaan. Lapsien ilo on aina niin ihanaa katseltavaa, voi kun itsekin kokisi vielä tuollaisen pulppuavan iloisen jännityksen :D

Kahvipöytään olin leiponut riisipiirakoita munavoilla, ja saimme tuoretta saaristolaisleipääkin tarjolle. Joulutortut tietenkin kuuluivat kattaukseen, kuten myös pähkinäsekoitus, itsetehty kermatoffee ja suklaakohvehdit. Skoolasimme kuohuviinilasillisilla vielä joulun kunniaksi sillä aikaa, kun lapset tutkivat joululahjojansa.

Kun vieraat lähtivät, suuntasimme hautausmaalle viemään kynttilöitä -- ja kas kummaa, reissun aikana tontut olivat vielä tuoneet joulukuusen alle muutamia lisäpaketteja! 

Illalla vihdoin saimme maistella itsetehtyä bataatti- ja porkkanalaatikkoa, palvattua kinkkua itsetehdyn basilikasinapin kera, sekä erilaisia juustoja niille valittujen lisukkeiden kanssa. Kokeilussa oli muun muassa rommirypäleet, jotka toimivat kivasti juuston makuparina.

Täydellä vatsalla on aina vähän huono lähteä saunomaan, mutta pitihän sitä mennä vielä mäntysuovalle tuoksuvaan, puhtaaseen saunaan löylyttelemään ja vihtomaan :)

Mites muilla meni aatto, olitteko kotosalla, kylässä tai töissä?


Lähetä kommentti

Kiitos kommentista! :)