Ilmakasvit ja niille kauniit messinkitelineet

keskiviikko 3. kesäkuuta 2020Ilmakasvit eli tillandsiat ovat olleet nyt muutaman vuoden ajan markkinoilla ja näkyvillä, ja niitä bongaakin nykyään useista sisustusblogeista. Etelä-Amerikan suunnalta tulevien kasvien erikoisuushan on niiden tapa ottaa ravinteet ilmasta, joten niitä ei tarvitse istuttaa multaan.

Itselläni ilmakasveja ei ole ollut -- kunnes jäin surffailemaan Häli-Ann Tooms Studion nettikauppaan :D Löysin ihania messinkitelineitä ilmakasveille, ja kun samalla niihin sai tilattua kivat ilmakasvit, niin äkkiä ne olikin ostoskorissa ja seuraavaksi sitten jo toimitettuna meille. Valitsin itselleni kaksi settiä; pyöreä S-koon messinkiteline T.xerographican kera, sekä kolmionmuotoinen messinkiteline nro 1. Tillandsia ionanthan kera.

Tässä totuttelen näiden hoitoon vielä, ja katson, sopiiko meidän makuuhuoneen kulmaus paikkana. Suorassa auringonvalossa ilmakasvit eivät viihdy kuin muutaman tunnin päivässä, joten sen suhteen varjopuolella sijaitseva makuuhuone toimii. Viikonloppuna kastelin nämä ensimmäistä kertaa. Upotin kasvit kokonaisuudessaan haaleaan veteen puoleksi tunniksi, jonka jälkeen ne saivat kuivua talouspaperin päällä ylösalaisin.

Pitäkää peukkuja, etten nirhaa näitä ihan heti!


3 kommenttia

 1. Hieno tuo teline! Toivotaan että tillandsiat pysyvät hengissä. Googlettaessani niitä selvisi mulle ihan uutena asiana, että ne ovat saaneet nimensä suomalaisen lääkärin Elias Tillanzin mukaan ja hän taas on hommannut sukunimensä mielenkiintoisella tavalla :-)
  https://fi.wikipedia.org/wiki/Elias_Tillandz

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja siis tuon sukunimitarinan takia juuri nämä vettä vieroksuvat kasvit ovat saaneet nimensä. Noniin, ei mennyt tämäkään päivä hukkaan, mielenkiintoinen juttu tuli opittua heti aamusta :-)

   Poista
  2. Pakko oli lukea, ihana knoppitieto! En ollut itsekään kuullut ennen. Mielenkiintoinen käänne tosiaan tuo sukunimen vaihto, harvalle lie tulisi nykypäivänä mieleen tuollaisen jälkeen että vaihdanpa nimen :D

   Poista

Kiitos kommentista! :)