Kirjakatsaus: Frida Ramstedt, Tyylikäs koti

maanantai 6. heinäkuuta 2020

Sain vihdoin käsiini Frida Ramstedtin kirjan Tyylikäs koti (kiitos arvostelukappaleesta Tammi-kustantamolle). Olen pitkään seurannut Fridan trendenser.se -blogia, joka on täynnä ihania kuvia ja vinkkejä -- sen perusteella osasinkin jo odottaa jotain mielenkiintoista. 

Itse asiassa voisin sanoa samaa, mitä jo kirjan esipuheessa todetaan; sisustuskirjoja on paljon, mutta käytännönläheisiä oppaita meille wanna-be sisustajille on vähän :D Tässä kirjassa on poikkeuksellisen paljon kaikkea konkreettisia vinkkejä, joista voisinkin jakaa teille muutaman, ikäänkuin teaserina ;) Loput saatte lukea itse - suosittelen!

Tässä muutama loistava vinkki, jotka olivat itselleni ahaa-elämyksiä;


Parittoman määrän sääntö

Tämä oli itseasiassa mielenkiintoinen pointti, että somistuksessa kannattaa käyttää aina parittoman määrän verran esineitä. Se tekee asetelmasta kiinnostavamman ja luo automaattisesti selkeämmän keskipisteen. Olenkin tämän jälkeen kiinnittänyt huomiota erilaisiin sisustuskuviin, ja kyllä, totta se on! 


Säilytyksen 2:8 sääntö

Tätä sääntöä jäin oikein pohtimaan meillä kotona, että miten se toteutuu. Ideana tässä säännössä on pitää 20 prosenttia esineistä esillä, ja loput 80 prosenttia poissa näkyvistä. Tällä saadaan minimoitua ns. visuaalista kohinaa ja luotua rauhallista fiilistä. Samalla vinkattiin myös kiinnittämään huomiota siihen, että säilytyspaikat olisivat kulkureittien yhteydessä, jotta ne olisivat mahdollisimman käytännöllisiä.

145-periaate

Tämä liittyy taulujen asetteluun seinälle, mikä on yksi haastavimmista tehtävistä, nimimerkillä sata naulanreikää aina vierekkäin :D Kirjassa kerrotaan amerikkalaisten sisustussuunnittelijoiden "57 inch to the center" -nyrkkisäännöstä (senteissä siis 145cm), joka tarkoittaa joko taulun tai taulukollaasin keskikohdan korkeutta lattiasta. Toki tätäkin pitää soveltaa, jos huonekorkeus on erikoinen tai muuta vastaavaa.


Oliko nämä teille uusia vinkkejä?

4 kommenttia

 1. Hyviä vinkkejä kirjoitit. Kirja ei ole itselle tuttu. 20 prosenttia ei tahdo helposti toteutua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo 20% on kyllä haasteellinen, mietin sitä itsekin. Mutta toisaalta äkkiä jos laskee eteisen kaapit, keittiön kaapit ja vaatekaapit, niin niissä on jo kyllä tosi paljon kampetta piilossa eli tiedä häntä. :D

   Poista
 2. Kiitti kirjavinkistä, noiden sinun jo kertomien perusteella todellakin hyötyä sisusustuksen suunnittelussa 😊

  VastaaPoista

Kiitos kommentista! :)