Haaste kaikille joululomailijoille

tiistai 22. joulukuuta 2020

Vihdoin pääsin rauhoittamaan päivät ja sulkemaan kiirettä tursuavan työkoneeni kiinni. On hetki huokaista ja rauhoittua. Haastan teitä muitakin pysähtymään tällaisen superstressaavan vuoden jälkeen ja miettimään, mitkä asiat saavat teidät rentoutumaan. Ja tiedättekö, nyt on itseasiassa erinomainen sauma rikkoa totuttua, sillä moni meistä luultavasti pysyttelee omissa ympyröissään (tai ainakin toivon niin).


Itsekin tässä mietin, että mistä asioista voisin karsia tänä vuonna. Joululahjarumba kaupoissa on kaiken onneksi jäänyt pois (tai no oikeasti se siirtyi verkkokauppojen puolelle), ja onkin ollut aivan ihana pysytellä kaikesta siitä jonottamisesta ja paniikkiostoksista erossa :D Tänä jouluna ollaan muutenkin vain aviomiehen ja tyttären kanssa kolmisteen, joten periaatteessa voidaan poiketa kaavasta ja nukkua superpitkään, olla oloasuissa koko päivä, kuunnella joulumusiikkia ja fiilistellä. Jouluruokienkin osalta ajattelin jättää osan perinteisistä ruuista tekemättä, koska joka vuosi se on vain yhtä faktaa että ähky niistä tulee :D  Siivoilu on minulle itselle tapa rentoutua, mutta meinasin tänä vuonna tehdä vain normaalit pölyjen pyyhinnät ja imuroinnit sen suurempia liioitteluja. Toki, saunan pesu on niin traditio että se on vähän must.


Mutta nyt ajattelin painua jo pehkuihin punkkulasin kera ja alkaa lukemaan Eeva Kolun kirjaa Korkeintaan vähän väsynyt. Siinä muuten on paljon hyviä ajatuksia tähän samaiseen teemaan. Pysähdyin kohdassa, jossa puhuttiin nykyajan suorituskeskeisistä nuorista, jotka eivät jaksa enää tehdä mitään huvin ja yhdessä tekemisen vuoksi. Tunnistan tuon tosi hyvin, vaikken välttämättä itse olekaan niin "nuori". Eiks koitettaisiin kaikki lopettaa loman ajaksi suorittaminen, ja keskitytään juurikin tuohon huvin ja yhdessä tekemisen vuoksi tekemiseen? Ei mietitä, mitä pitää tehdä, vaan mitä huvittaa tehdä :D 


Hyvää joulua!


Lähetä kommentti

Kiitos kommentista! :)