Kevättä kohti ketoillen

sunnuntai 21. helmikuuta 2021

Hei, huomenna alkaa helmikuun viimeinen viikko ja sitten melkein voi jo sanoa, että ollaan menossa kevättä kohti, eiks niin? Tämä korona-arkihan ei tästä varmaan radikaalisti tule muuttumaan keväälläkään, joten päätin ottaa kaiken hyödyn irti kotoilusta ja etätyöskentelystä ja alkaa rakentamaan itselleni parempia arkirutiineja ihan ajatuksen kanssa :) 


Yksi tavoitteistani on nollata kaikki omat ruokailutottumukset ja rakentaa ne paremmiksi. Voin myöntää, että siihen on tarvetta, sillä syön miten sattuu, ja sen takia varmaan onkin ylipainoa. Ensinnäkin olen huomannut, kuinka epäsäännöllinen ruokarytmi minulla on; välillä en syö oikein mitään ja välillä syön ihan liikaa. Toisekseen olen tottunut menemään automaattisesti leipäpussille jos on nälkä, sitä menee huomaamattaan paljon - toisin kuin kasviksia, hedelmiä tai marjoja. Ruokavalio on kyllä todella yksipuolinen. Kolmanneksi, olen kuin kirjaesimerkki Pavlovin ehdollistuneista koirista, sillä aina pitää herkutella jotain pientä televisiota tai leffaa katsoessa tai avata kuoharipullo perjantaisin illallaa :D


Mä olen sellainen ihminen, joka tarvii oikesti stopin, ja sitten sen jälkeen tietoisesti vasta saan muutettua suunnan. Siksipä aloitin FitFarmin seitsemän viikkoa kestävän Keto49- dieetin, jolla ihan väkisinkin joudun kyseenalaistamaan tottumukseni ja totuttelemaan syömään erilailla. Nyt onkin jo ensimmäinen viikko kohta pulkassa ja on tämä vaatinut paljon uuden opettelua!


Todettakoon vielä, että Keto42 ei siis ole elämäntapamuutokseen tähtäävä kurssi, vaan ihan rehellinen rasvanpolttodieetti, jolla koitan saada kunnon spurtin ja nollauksen. Seitsemän viikon jälkeen alkaakin se oleellisin vaihe, kun pitää alkaa rakentamaan pitkäkestoisia ruokailutapoja. Mutta jo nyt voin todeta, että kyllä tämä yksikin viikko on tuonut paljon -- olen syönyt joka päivä säännöllisesti, samankokoisia annoksia, ja PALJON kasviksia! :) Ja hei muistanut myös juoda vettä :D


Mutta tällaisia ajatuksin kohti kevättä! Voin vaikka jossain vaiheessa kertoa, miten olen edistynyt Keton kanssa, jos teitä kiinnostaa? :) Onko täällä ketään, joka olisi ollut samalla dieetillä tai ketoillut ihan itsekseen?







2 kommenttia

  1. Ehdottomasti kerro tänne miten edistyy hommat!❣️

    https://jasukuvaa.blogspot.com/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentista, minäpä kirjoittelen lisää matkan varrelta! <3

      Poista

Kiitos kommentista! :)