Terassi viihtyisämmäksi

lauantai 8. elokuuta 2020

Olenkin moneen kertaan manannut, että meidän takapihan terassi on vaikean muotoinen; pitkä, mutta kapea, ja siellä täällä ihme paaluja. No, otin kuitenkin tälle kesälle vähän tavoitetta tehdä siitä vähän viihtyisämmän tavalla tai toisella, ja pikkuhankintojen avulla siitä on tullut ihan kiva. Ei nämä nyt tietenkään edellä mainittuja ongelmia poista, mutta toimii kuitenkin arjessa ihan mukavasti.

Terassihan on tosiaan lasitettu kauttaaltaan ja siinä on kaksi lukollista ovea. Lattialle on vedetty koko matkalle musta terassimatto, mikä pehmentää askelia ja lämmittää viileällä. Toisessa päässä pitkulaista terassia löytyvät meidän pyöreä ruokailuryhmä, joka on takapihan oven edessä suoraan -- näin on helpompaa kantaa ruuat ja muut tarpeelliset, jos haluaa ruokailla ulkona.

Oleskelua varten hankin kaksi mustaa rottinkituolia, ja niiden lisäksi toisessa päätä terassia löytyy katosta roikkuva riipputuoli (kts myös muita riippumatto ja -tuolivaihtoehtoja). Jälkimmäinen on meikäläisen yksi lempparipaikoista (ja etätyöpisteistä) :D Tuoleja on pehmusteltu tyynyin, viltein ja taljoin, jotta niissä on mahdollisimman mukava köllötellä. Vanhaa jäämistöä (minun mielestä ihan roska) löytyy riipputuolin läheltä, vanha puutuoli. Se kuitenkin on vielä matkassa mukana, koska tuolin sisällä on hyvä säilytystila savustus- ja grillausmatskuille. 

Jotta nämä oleskelutilat toimisivat hyvin, pitää olla lähellä myös laskutilaa kahvikupille (skumpalle) -- > rottinkituolien välissä onkin pikkupöytä sekä puutuolin vieressä tarjoilukärry. Kärry on muutenkin hyvä paikka radiolle, kirjoille ja maljakoille :) Kuten huomaatte, laskutilaa ei ole riipputuolin lähellä, ja arvatkaa monta kertaa olenkin kaatanut kahvit siinä... Ennätys oli 2h sisällä KAKSI kokonaista kupillista xD

Sitten vielä meillä on tyttöä varten viritelty kunnon koukut kattopalkkiin, josta roikkuu välillä köysitikkaat, ja välillä voimistelurenkaat.

Jotenkin terassi tuntui huutavat jotain, ja se selvästi oli nämä pienet sisustuselementit, joita ostelin köysitikkaiden eteen. Iso viherkasvi antoi välittömästi ihan eri fiiliksen, ja sen lisäksi ostin ison lyhdyn, joka muuten toimii patterilla ja syttyy automaattisesti hämärän tullen. Roudasin myös mustan vanhan ruukun, johon laitoin vettä, ihan typerä varmaan jonkun silmään, mutta toisaalta se on kiva.  Isoin musta vati on oikeasti tulikori puille, mutta olen tässä suunnitellut istuttavani sen täyteen mehikasveja ;) Lyhty ja tulikori löytyi Jyskistä.
Tuossa päällä vielä pohjapiirustusta, jotta hahmottuu paremmin. :) Terassi muuten toimii aika kivasti hämärän tullen, koska tosiaan tuo ostamani lyhty antaa kivaa valoa katossa löyhästi roikkuvien pallovalojen kanssa. Joku aika sitten niiden kanssa kilpaili aivan mahtava auringonlasku, on se vaan upea näky kun taivas on täynnä värisävyjä!!
Lähetä kommentti

Kiitos kommentista! :)