Ylimääräisestä riisipuurosta vaniljaista riisifruttia joulunpyhiksi

tiistai 22. joulukuuta 2015




Kuten jo aiemmissa postauksissa taisin leuhkia, niin tein itse kulhollisen riisifruttiä -- ja se on älyttömän hyvää, slurp!!! Siispä tämä ohje on pakko jakaa teillekin :) Tässä ohje riisifruttiin, jos varta vasten teet sen, mutta samalla idealla voit jatkojalostaa aamulla yli jäävän riisipuuron lisäämällä vain tuon vaniljat+kerma -osion sekaan :)

Aineet neljään reiluun annokseen

  • 1 dl vettä
  • 0,5 l maitoa 
  • 1 dl puuroriisiä 

Sekoita puuroriisi kiehuvaan veteen ja keitä pari minuuttia. Lisää joukkoon maito ja anna kiehua hiljalleen noin 40 minuuttia välillä sekoittaen.

  • 1 tl vaniljasokeria 
  • 1 tl bourbonvaniljajauhetta* tai puolikas vaniljatanko
  •  2 dl vispikermaa 

Lisää vaniljasokeri ja vaniljajauhe vispikerman sekaan ja vatkaa vaahdoksi. Tämän jälkeen sekoita vaahto valmiin riisipuuron sekaan ja anna viilentyä jääkaapissa.

Nautiskele hillojen kanssa tai kanelilla maustettuna :)

* Bourbonvaniljajauhe maistuu huomattavasti enemmän vaniljalta kuin yleisesti leivonnassa käytetty vaniljasokeri. Erona vaniljasokeriin on myös se, että vaniljajauheessa ei ole sokeria.

4 kommenttia

  1. Mikäli puuroa jää ylitse (mitä hiukan epäilen), menee tämä testiin!! :D

    hanna
    www.hannamariav.com

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niinpä, se optio todellakin on että puuro menee parempiin suihin sellaisenaan :D

      Poista
  2. Näyttää hyvältä! Tuo sopii ihan loistavasti itse tehdyn luumu-chia-vanukkaan kanssa :) http://punainenorvokki.blogspot.de/2015/12/luumu-chia-hyytelo.html

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi, kuulostipa jännälle tuo vanukas, kävin heti nappaamassa ohjeen sivuilta! Kiitos! :) Piti ensin vielä googlettaa, että yhdistinkö chia-siemenet oikeaan mielikuvaan, en ole tainnut koskaan ostaa/syödä niitä :)

      Poista

Kiitos kommentista! :)