Joulun aakkoset

maanantai 21. joulukuuta 2015

Sain Tunne Tilat- blogin ihanalta Karinilta haasteen luetella minun joulun aakkoset :) Kiitos! Tässäpä ne tulevat, enemmän tai vähemmän ajatuksen virtana :D




A - Ave Mariaa on kuunneltu meillä ahkerasti, erilaisin versioin. Se on sellainen kappale, joka saa minut kananlihalle, niin ihana se on <3 Se tuo tietynlaisen hartaan ja rauhallisen joulutunnelman, toisin kuin moni muu joulun "hittibiisirenkutus"  ;) Onkohan minusta tulossa vanha... :D

B - Bataattilaatikko on tehty valmiiksi, tällä kertaa lisäsin kunnolla kardemummaa ja kanelia. Pieni koemaisto antoi jo lupauksen ihanasta jouluherkusta!

C - Cabernet Sauvignonia se olla pitää, jos/ kun pöytään ostetaan punaviini. Itse olen nyt ollut vähemmällä viinin juonnilla, mutta jouluaaton iltana voisin nautiskella pari lasillista tuota ihanuutta.

D - Downshiftaaminen on joka joulun tavoitteena, mutta hössöttäminen ja ostelu jotenkin tulee luonnostaan ennen joulua. ;) Joulunpyhinä kuitenkin koitan hiljentää tahtia, elää hetkessä ja olla läsnä. Keskittyä oleelliseen.

E - Estrellan pan-suolatut perunalastut! Voi kun saisin niitä jouluna!! Tai ennen joulua/joulun jälkeen! Milloin vaan! Ihan parhaita, varsinkin valkosipulidipin kanssa!! Huomaa huutomerkkien määrä! 

F - Flanellipaita ja pörrösukat koko aamupäivän ajan tekevät joulusta lupsakkaan rennon. Kahvimuki kädessä on kiva hipsutella pitkin asuntoa ja ihastella joulutunnelmaa.

G - Glitterillä kuorrutetut joulukuusenkoristeet ja muut pikkuesineet kimaltelevat taikamaisesti illan pimeässä, kun kuusenvalot ja kynttilät ovat ainoa valonlähde.

H - Himmelin tekeminen mustista pilleistä oli tämän joulukauden ensimmäinen askarteluprojektini. Olen oikein tyytyväinen tekeleeseeni, vaikkei siitä niin priimaa tullutkaan. Nyt se toivottaa joulumieltä meidän olohuoneessa :)

I - Ihmeellinen elämä (It’s a Wonderful Life, 1946) on monen listan mukaan kaikkien aikojen paras jouluelokuva. Ihan pakko katsoa!

J - Juustot kuuluvat joulupöytään, nam! Niitä nautitaan suolakeksien, patongin, hillojen tai hedelmien kera.

K - Kuusenkoristelu on ainutlaatuinen, yhteinen hetki tyttären kanssa. On niin mukava kuunnella lapsen aitoja kommentteja jokaisesta koristeesta, kun hän ihastelee jokaista käpyä, palloa ja tähteä. Viimeisenä lisättävät lasiset sydämet ja jääpuikot kruunaavat aina kuusen.

L - Loma. Joulu on ennen muuta lomaa arjesta, vapaata aikaa, yhteistä olemista ilman mitään kiireitä.

M - Megasiivous ennen joulua on ihan pakollinen juttu, se tuo kotiin ihanan fiiliksen. Kun joka ikinen kaapin päällinen, nurkka ja kolo on puunattu, puhtaat lakanat, viltit, pyyhkeet ja pöytäliinat vaihdettu, ja kaikki turha viety pois, on ihana nostaa jalat kohti kattoa!

N - Naposteluun se joulu menee kuitenkin :D Kuten näistäkin aakkosista huomaa, niin ruoka on mielessä :D

O - Omatekoinen riisifrutti odottaa jääkaapin alahyllyllä, tein sen tänään sinne maustumaan. Voi ihanuus, miten hyvää se on! 

P - Palvaamon kinkku pitää varata joka syksy etukäteen, se on sellaista herkkua ettei toista ole. Ihan kotimme lähistöllä on paras palvaamo ikinä, josta kinkku käydään hakemassa aatonaattona. Slurp. 

Q - Qatarin kollegat ovat mielessä -- hyvää joulua teille sinne kauas! <3 Qulquset,qulquset, hiljan helkkäileeeee :D 

R - Riisipuuro aamulla, kanelilla ja sokerilla. Voiko olla ihanampaa! Ja joka ikinen kerta sitä miettii, miksei meillä keitetä useammin riisipuuroa! (No siksi, kun sen tekemiseen menee iäisyys :D )

S - Saunominen aattona on ihana perinne. Ihan myöhään yöllä, kun tytär on nukahtanut, saunan lyhtyyn sytytetään kynttilä, tervatonttu nostetaan esille ja pieni katajavihta kastellaan lämpöisen veden alla. Sitten rentoudutaan <3

T - Tontut, ne tehokkaat pelottelu- ja kiristyskeinot lapsiperheissä :D Se ken on keksinyt joskus tämän "tontut kurkkii, onko kilttejä lapsia -- kiltit lapset saa lahjoja" menetelmän: i love you! <3

U - Uteliaisuus joululahjoja kohtaan on varmaan kaikille tuttu tunne lapsuudesta. Muistan, kuinka etsin lahjakätköt ja käsikopelolla koitin saada selville niiden sisällön. :D Nykyään tuo uteliaisuus on erilaista -- eniten jänskättää nähdä, mitä muut sanovat avatessaan minun ostamiani lahjoja ;) Jouluna onkin ihanan kivaa antaa lahjoja, se on se paras juttu koko lahjaosiossa :D

V - Valkoinen joulu on minulle se juttu. Ja nyt en välttämättä tarkoita lunta ulkosalla, koska siihen ei oikein voi vaikuttaa, vaan tarkoitan joulun väriä kotona. En ole koskaan laittanut jouluna perinteisiä punaisia tekstiilejä tai koristeita esille, vaan tunnelma luodaan valkoisin sävyin. Valkoinen kuusi, valkoinen pöytäliina, valkoisia kynttilöitä, valkoinen hyasintti, valkoiset viltit... Tänä vuonna valkoisen pariksi on tullut jonkin verran harmaata.

W - Williams, Nathan. 2015. The Kinfolk Home. Minun joululahja itselleni :D ;)

X - X-mas ;) Se lukee meidän olohuoneen seinällä kirjainbannerina, tai tarkemmin ottaen siinä lukee Merry X-mas!

Y - Yöllinen kahvikupponen aattoillan loppuessa on ollut perinteenä jo lapsuudenkodistani lähtien. Kahvipannun rauhallinen porina, puhelu vanhemmille. Sen jälkeen iso muki ihanaa kahvia maitotilkalla käteen ja sohvalle viltin alle rauhoittumaan. Aattona on kiva valvoa myöhään!

Z - Zuny-merkkinen Classic Polar bear -kirjatuki ois aika kiva joululahja tyttären huoneeseen :D Mutta ei tänä vuonna taida vielä tulla...

Å - Å, nimittäin Pop Å. :D Haluaisin mennä käymään ennen joulua, mutta eipä taida ehtiä, on tuo Suomen Turku niin kaaaaukana :D Pop Å on siis kauppa oikeassa asunnossa, ja se on sisustettu kodiksi myynnissä olevilla tuotteilla. Vink!

Ä - Äiti <3 <3 <3 Taikoo upean joulupöydän aina <3 Tapaninpäivänä jälleen saamme nautiskella!

Ö - Öinen hautausmaa Jari Sillanpään laulamana. Googlaapa tuon laulun sanat. "Siellä joulu on lähellä meitä, Sen sanoma ikuinen. Vaikka kuljemme maailman teitä, Niin tunnemme aina sen. Sukupolvien menneen työn Ja hiljaisen jouluyön." Jouluna on ikävä monia niitä itselle tärkeitä ihmisiä, ketkä ovat jo lähteneet meidän luotamme... Heitä rakkaudella muistellen <3

8 kommenttia

  1. Mä arvasin, että tuollainen tehopakkaus ehtii aakkosetkin loihtimaan kaiken muun tohinan keskellä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heh tehopakkaus on aika kaukana minusta :D Mutta haaste oli niin kiva, että huomasin heti alkavani miettimään aakkosia. Meillä muuten osui jonkin verran samoja juttuja, kun kävin jälkikäteen katsomassa, on himmeliä ja juustoja :)

      Poista
  2. Hauska haaste! ja hyvin oivalletut vastaukset. Tykkään itse tehdä tällaisia haasteita, tulee lapsuuuden ystäväkirjat ja slämärit mieleen :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Sanna! :) Haluaisitko tai ehtisitkö ottamaan haasteen vielä vastaan, jos heitän sinulle päin nyt täällä kommenttiosiossa? :)

      Poista
  3. ehkä parhaat jouluaakkoset mitä oon lukenut! ihanasti olit keksinyt "vaikeisiin" kirjaimiin, wow... :)
    http://jonnaingelise.blogspot.fi/

    VastaaPoista

Kiitos kommentista! :)