Top 10: Mitkä tuovat joulufiiliksen kotiin

torstai 3. joulukuuta 2015

joulusisustus

joulusisustus

Itse en ole punaisen värin suuri ystävä joulusisustuksessa, joten tänäkin vuonna joulufiilis haetaan erilaisista jutuista kuin punaisella värillä kuorruttamisella (paitsi että joskus kyllä haluan vetää oikein kunnon överipunaisen joulun, sitten vanhempana!!). Olohuonetta sainkin jo viikonlopun aikana askeleen verran jouluisammaksi muutamalla pienellä jutulla. Tsekkaapa kuvat, miltä näyttää? Onko yhtään jouluisen näköistä muiden silmään?

Tässä samalla mietiskelin, että mitkä ovat ne eniten joulufiilistä tuovat jutut kotona. Tässä minun lista -- osuuko samoihin?

Top 10: Mitkä tuovat joulufiiliksen kotiin

  1. Jouluvalot. Ihan ehdottomat, eläisin käytännössä pelkillä jouluvaloilla koko hämärän ajan, jos ei olisi pakko nähdä tarkemmin mm. ruokaa tehdessä tai itseään meikatessa :D Nyt meillä on sisällä neljät valot ja ulkona kahdet, mutta ne lisääntyvät joulua kohden mennessä!
  2. Kynttilät. En edes viitsi laskea, paljonko rahaa menee vuoden taitteessa kaikkiin kynttilöihin. Mutta jos ajatellaan, että joka ilta polttaa kymmeniä tuikkuja, kruunukynttilöitä ja niin edelleen, niin ihan huomattava määrä niitä taitaa palaa kaiken kaikkiaan. Mutta on se sen arvoista!
  3. Havut. Jos ei ole aitoa joulukuusta, niin ainakin paaaaaljon havuja ruukuissa ja maljakoissa sisällä. Ne ovat ulkonäöllisesti ja tuoksuna jotenkin niin joulua, ettei siitä pääse mihinkään. Meillä olohuoneessa on tuo huonekuusi ruukussa,  josta tykkään ihan älyttömästi, sitten maljakoissa katajaa ja mäntyä. Tsekkaapa kuvista tuo havukranssi, jonka väsäsin yksi päivä! Piti laittaa se ulko-oveen, mutta en raaski, se on niin söpö olohuoneessa <3
  4. Glögi. Vaikka se ei oikeasti ole edes älyttömän hyvää -- vai tykkääkö joku siitä ihan rehellisesti? Mutta se ensimmäinen talven glögilasillinen, on se vaan niin joulua sekin :D Itse olen tykästynyt enemmän vaaleaan glögiin, siihen kun laittaa vielä kanelitangon tuomaan mausteista makua niin ei siihen muuta tarvitse (paitsi tippa alkoholia) hah :D
  5. Omatekemät koristeet. Jouluaskartelu tuo itselle kivan fiiliksen jo askarteluvaiheen aikana. Tykkään näperrellä kaikkea pientä, ja nytkin kuvissa näkyy tämän vuoden askarteluhitti monista blogeista, eli pilleistä tehty himmeli. Se oli hauska tehdä, ja omaan silmään tuo musta väri näyttää kovinkin kauniilta, vaikkei se nyt malliltaan ole mikään pro. Samoin oli kivaa näprätä joulukorit ja koristepallot.   
  6. Viltit ja taljat. Ylipäätään kaikki pehmeä ja lämmin, mihin voi käpertyä :) Rakastan harmaita lampaantaljojani, ne istuvat joulufiilikseen niinkuin hanska käteen! :D Vilttikorikin on hinattu 20cm lähemmäksi sohvaa, että varmasti ylettyy ottamaan sieltä vilttiä heti jos/kun palelee.
  7. Takka. Takka on oikeastaan minulle vähän sellainen ei-mun-juttu, jonka kanssa aikoinaan väännettiin hetken aikaa kättä miehen kanssa, kun asuntoa rakennettiin. Käytännössähän takka on aika turha puolen vuoden ajan, ja se vie vaan tilaa... MUTTA, mikä on jouluna ihanampaa kuin roihuava takkatuli!?! :D
  8. Mandariinit :D Kun kuorii mandariinin, niin niistä tulee AINA joulu mieleen :D :D Se tuoksu on sellainen. En tiedä onko muilla sama mielleyhtymä, vai olenko joskus lapsena viettänyt joulut mandariinikasan lähettyvillä hah :D
  9. Joulumusiikki. Spotifysta luukutetaa täällä päivittäin joulumusiikkilistoja. Tyttö rakastaa kuunnella niitä, ja siitäkin jo tulee niin ihana fiilis, kun pieni lapsi tanssii ja yrittää laulaa perinteisiä "kilisee kilisee kulkuset" tai "joulupukki" :D Huvittavaa on, että hän ei vielä ehdi laulamaan kaikkia sanoja, kun tahti on liian nopea, joten aika heleästi hän laulaa viimeiset sanat. Eli täällä raikaa "kulkuset" ja "pukki" thihihii :)
  10. Aika. Kun on aikaa vaan olla yhdessä, ihailla joulukoristeita, lämmitellä viltin alla takkatulen äärellä, juoda glögiä, kuunnella musiikkia... Ja kaiken toki kruunaa havuntuoksuisella Tolulla vimosen päälle siivottu kämppä! Hahaa pääsinpäs taas tuomaan esille jotain siivousjuttua jesss! Mission accomplished!
 joulusisustus

joulusisustus

joulusisustus

id

joulusisustus

joulusisustus

joulusisustus

joulusisustus

12 kommenttia

  1. Ihania juttuja oot valinnut listaan :) Tykkään! Tänään oon menossa kävelylle, vaikka tuolla ulkona sataa ja myrskyää, ja ajattelin kerätä pari havunoksaa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos!! :) Ja ehdottomasti kannattaa nappaista pari oksaa mukaan :)

      Poista
  2. Minulla tulee myös mandariineista mieleen joulu! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tiina, taidetaan molemmat siis olla mandariinien täytteisen lapsuuden tuotoksia *hih* d-)

      Poista
  3. Mulla lumi, kynttilät, yhdessäolo, hiljaisuus, suklaa (konvehdit), kuusentuoksu ja kuusi koristeineen kaikkineen tuo joulun. Oon todella introverti ihminen ja mulle joulu on ollut vuodessa ainoa päivä, jolloin oon ollut sisarusten ja vanhempien kesken. Nyt oon muuttanut kotoa 900 kilometrin päähän ja joulu tuntuu hiukan yksinäiseltä vaikka on metrin verran lunta pihalla, kuusi, kynttilät ja ruokaa ym :/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ymmärrän kyllä Paula tuon tunteen, joulufiiliksen jakaminen rakkaiden kanssa kuitenkin tekee joulusta joulun... Mutta otahan irti kaikki hyvät puolet tällaisestakin joulusta, naatiskele rauhassa oman aikataulun mukaan päivästä. Jouluiloa ja halauksia sinulle :-*

      Poista
  4. Haluan antaa pienen palautteen: olen vast'ikään löytänyt blogisi ja se on aivan ihana, olen saanut rutkasti inspiraatiota! Teillä on ihan superkaunis koti ja kuvasi ovat todella onnistuneita, ilo silmälle! On myös kiva, että jaksat ja ehdit bloggailla säännöllisesti. Kiitos siis ja ihanaa joulunaikaa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos kauniista sanoistasi! Ihan tässä hämmennyn näin ihanasta palautteesta, parasta ehdottomasti jos joku on saanut vielä inspiraatiota jutuistani/kuvistani! Kiitos! :X

      Tunnelmallista joulunaikaa sinullekin! :)

      Poista
  5. Ihana risu<3<3<3 :X Itse tykkään glögistä ja jopa poikani 11v. juo sitä ihan oma-aloitteisesti. Kaikki nuo sun listan asiat kuuluu jouluun ehdottomasti. Ja mandariinin tuoksu kuuluu jouluun, samaa mieltä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Mari! Risu, a.k.a. karahka on minunkin lemppari meidän olohuoneessa! :)

      On siis oikeastikin glögistä tykkääviä ihmisiä, hienoa :) Hih :D Ja mandariinit ovat must selvästikin monelle meistä!

      Poista
  6. Lista on just hyvä! Samoja ajatuksia punaisesta :) vakkarina mulla punainen päiväpeitto jouluksi ja pari punaista tyynynpäällistä, mandariinit ja omenat :) piirakoiden paistaminen ja kinkun kypsytys leivinuunissa, villasukat, kalsarit ja vihreät kuulat lisäisin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kuulostaa vallan hyvälle kokonaisuudelle! g-) Etenkin piirakoiden paistaminen ja kinkun kypsytys leivinuunissa! Ollapa leivinuuni näin joulun aikaan, voi vitsi olisi magee tehdä siellä rapsakoita piirakoita slurp! En muuten tajunnut että olin missannut koko kinkun listasta, sehän on ihan ehdoton!! :)

      Poista

Kiitos kommentista! :)