Fantti - säästölipas ja säästämisen eri tasot

keskiviikko 20. lokakuuta 2021

Kerroinkin jo taannoin Instan puolella säästämiseen ja kuluttamiseen liittyviä juttuja. Se nousi mieleeni, kun ostin Minille retroakin retromman Palasetin Maxi Fantti -säästölippaan. Tiesittekö, että se on suunniteltu  jo 1975, eli jopa ennen minun syntymää :D Se on kauan se. Fantti löysi paikkansa eteisestä, jolloin siihen on helppo heitellä ylimääräisia kolikoita tullessa ja mennessä. 


Meillähän tytär on ehkä maailman huonoin säästämään, varmaan tullut äitiinsä. Hän elää enemmän hetkessä ja fiilispohjalla, ja on ihan ex tempore valmis ostamaan jotain "kivaa" vaikka viimeisillä rahoillaan. Itse olen vähän samanlainen, tykkään elää niin, että en säästä ihan kaikesta vaan hemmottelen välillä itseäni ja muita jollain mukavalla. 


Toki vuosien aikana olen oppinut myös pitämään vakiomäärän rahaa "hätävarana", enkä ostele oikeastaan mitään enää lainaksi (ellei nyt puhuta vaikka autosta). Aviomies on enemmän se joka laskee kaikki meidän menot ja tulot ja on aika tarkka rahankäytössä. Toisaalta ihan hyvä, pitää meillä naisilla jalat maassa :D 


Pidemmällä aikavälillä  olisi kiva opettaa tytölle sellainen kultainen keskitie, eli että on ihan ok käyttää rahaa myös itseen, mukavuuksiin ja siihen "kivaan", mutta toisaalta vastuullisesti, pohtien aina että millaisia vaihtoehtoja on. Itse suosin mielelläni kaikkea suomalaista ja lähituotantoa, kestävää ja myös kierrätettyä. Eniten tykkään ostella sisustusjuttuja, ja jonkin verran vaatteita, asusteita ja kauneuteen liittyviä juttuja (en kuitenkaan niin paljoa enää). Mutta erityisesti on tullut panostettua myös hyvään ruokaan, viikonloppukimppuihin, erilaisiin harrastuksiin ja niihin tarvittaviin välineisiin, ja sitten ihan vaan elämyksiin kuten hotelliviikonloppuihin. Mikään ei ole ollut pakollista, mutta silti kaikki ovat olleen kyllä rahansa arvoisia. :)


Lähetä kommentti

Kiitos kommentista! :)