Keittiön pari säilytyspaikkaa kaappien ulkopuolella

keskiviikko 3. elokuuta 2016

Meidän uudessa keittiössä on mukava määrä kaappeja, mutta olen vielä parilla jutulla lisännyt säilytystilaa.

Tarjoilukärry

Ruokapöydän asetettua keskelle keittiötä, jäi yhdelle seinämälle mukavasti tilaa vanhalle kunnon tarjoilukärrylleni. Kärryn alla säilytän kahvinkeitintä ja tehosekoitinta, joita tulee käytettyä harvoin. Ne ovat kuitenkin ihan kivan näköiset, joten ei satu silmiin hirveästi niitä katsellessa, ja hyllyltä ne on helposti otettavissa. Kaappiin jos olisin nämä kodinkoneet jemmannut, olisivat ne todennäköisesti useamman kipon ja kupin takana.

Mietin tosin sitä, että miten paljon pölyä tuonne alahyllylle lie kerääntyy, mutta umpinaisiahan nuo laitteet ovat. Ja jos meille on tulossa vieraita (jolloin siis kahvinkeitintä tulee käytettyä), niin kyllä aina ennen kahvinkeittoa tulee pestyä pannu kunnolla. Myös kahvinkeittimen vesisäiliö on irrotettava, mikä helpottaa sen pesua.


Kärryn ylähyllyllä on sitten kiva säilyttää kauniita sisustustuotteita, jotka jatkavat ruokapöydällä olevien esineiden yhteisilmettä -- nyt hyllyllä on pari valkoista kynttilää ja kaksi Aaltovatia, vanha laatikkokamera sekä pallovaasissa komeileva tammenoksa :) Tarpeellisuusaste hipoo nollaa, mutta onhan tällaisia kauniita esineitä ihana pitää esillä!Vakka

Sitten se toinen jemma on kärryn vieressä lattialla. Pappani tekemä vakka sota-ajalta, mikä on siis sellaisenaan jo niin uskomattoman kaunis ja minulle henkilökohtaisesti tärkeä esine. Voisin pitää vakkaa vaikka ihan tyhjiltäänkin tuossa, mutta hyödynsin sitä silti erään kapistuksen säilytykseen. Vakan sisällä on muovirasiaan pakattuna suklaafonduesetti, joka on ihan pakko pitää poissa näkyvistä normaalitilanteissa, you know why :D Sitten juhlia varten tai erityisiin illanistujaisiin setti voidaan nostaa esille. Onko muilla keittiönkaappien lisäksi muita lisäjemmoja tavaroille keittiössä?9 kommenttia

 1. Kahvinkeittimen vesisäiliön irrottaminen on tosi hyvä juttu. Sitä minä kaipaan. Meilläkin on vakka, mutta puun värinen, sun on tosi hieno.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä, harvoissa keittimissä se vaan on vaikkakin niin äärettömän kätevää on irrotettava vesisäiliö.
   Meidän vakka oli alunperin kanssa puunvärinen, öljysin sen tummalla :)

   Poista
 2. Ihanan näköistä teillä nyt(kin) (h) Meillä on sellainen tilanne, että keittiökaapitkin pitäisi säilyttää jossain säilyttimessä, kun tuo 1,5vee purkaa kaiken mikä ei ole munalukolla järeämmällä lukittu. Eli esim. pesukone on oiva kattilansäilytyspaikka, jos häneltä kysytään =))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos taaskin Mari :)) Hahaa kuulostaa aikamoiselta pirpanalta tuo teidän 1,5v :DD

   Poista
 3. Supersiistiä ja kaunista! Vakka on symppis.

  VastaaPoista
 4. Kivoja lisä säilytys tiloja.
  Osallistu Riviera Maisonin pyyhe arvontaan mun blogissa.

  VastaaPoista
 5. Tuo tarjoilukärry on ihan loistava idea! Tällaista olen pohtinut meidän ruokailutilan yhteyteen - keittiöön tällainen ei valitettavasti meillä mahdu, vaikka sille siellä olisikin käyttöä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ruokailutilassa se toimisi varmasti hienosti :) Meillä ruokailutila onkin samassa yhteydessä keittiön kanssa, joten siinä mielessä palvelee kumpaakin tilaa :)

   Poista

Kiitos kommentista! :)