Kakkukahvit perinteisen mansikkakakun ja erilaisen voileipäkakun kera

perjantai 7. heinäkuuta 2017

Kesäloman ensimmäinen "arkiviikko" alkaa olemaan takana, ja paljonhan tähän on jo mahtunut. Pientä reissuntynkää, kotihommia, oleskelua... Eilen siskoni täytti vuosia, ja sain houkuteltua hänen perheensä sekä vanhempani tänne meille, ekaa kertaa olimme täällä meidän kotona tällä kokoonpanolla yhtäaikaa. :)

Pannu porisi puolen päivän jälkeen, ja kahvipöytä täyttyi herkuista jokaisen tuomin eväin. Itse leivoin kahvipöytään perinteisen mansikkakakun, joka sai hyvin pelkistetyn ulkoasun (lue: joka paikka repsottaa). Tämä on niin helppo aina tehdä, joten sopii meikäläiselle :D Suolaiseksi tarjottavaksi halusin kokeilla aiemmista ystävän juhlista tuttua voileipäkakkua, mikä on ihanan erilainen perinteisiin paahtoleipä & majoneesikakkuihin verrattuna. Plussaa kummassakin leivonnaisessa oli se, että ne pystyi / piti leipoa jo edellisenä päivänä.







Tässäpä lyhyesti ohjeet.

Mansikkakakku


Pohja:
4 kananmunaa
1,5 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
1 tl leivinjauhetta
1,5 dl vehnäjauhoja
0,5 dl perunajauhoja

Vatkataan huoneenlämpöiset munat ja sokeri vaahdoksi. Vaahtoon lisätään valmiiksi sekoitetut jauhot siivilän läpi. Sitten taikina voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan (n. 24cm halk.), uunin alatasolle, 175 astetta, 40 minuuttia.

Väliin & päälle:
0,5 dl mansikkamehua
4 dl kuohukermaa
2 dl maitorahkaa
3 rkl sokeria
mansikoita
mansikkahilloa
sarviorvokin kukkia

Kun pohja on jäähtynyt, se halkaistaan joko kahteen tai kolmeen osaan, kostutetaan pienellä määrällä mansikkamehua, ja väliin viipaloidaan mansikoita, halutessa myös mansikkahilloa. Kuohukerma vatkataan vaahdoksi, siihen sekoitetaan rahka ja sokeri, ja levitetään kakun väliin ja päälle. Koristelu kokonaisilla mansikoilla ja sarviorvokin kukilla. Näitä kukkia saa monesta isommasta ruokakaupastakin hedelmäosastolta.

 

Voileipäkakku


Pohja:
200g Real täysjyväruisleipää
75 g voita

Leipä murskataan tehosekoittimessa, murujen sekaan lisätään sulatettu voi, ja kokonaisuus painellaan vuoan pohjalle (n. 24cm halk.).

Päälle:
2 liivatelehteä
100g kylmäsavuhärän leikkeleet
100g kurkkua
1 omena, hapan
1 tl sitruunapippuria
1 tl sokeria
400g yrttituorejuustoa
2 dl vispikermaa
2 rkl sitruunamehua
kirsikkatomaatteja
rucolaa

Liivatteet liotetaan kylmässä vedessä noin 5 minuuttia ja vispikerma vaahdotetaan. Pilkotaan härän leikkeleet, omena ja kurkku pieniksi paloiksi, päälle sitruunapippuri ja sokeri, ja koko seos lisätään tuorejuustojen sekaan. Sitruunanmehu puristetaan kattilaan (koko sitruuna, kun siitä haihtuu kuitenkin paljon pois) ja kiehautetaan, ja sitten siitä otetaan 2 rkl kuumaa mehua, johon kuivaksi puristetut liivatteet sulatetaan. Sitruunaliivateseos kaadetaan täytteen sekaan sekoittaen, ja sen jälkeen joukkoon vielä lisätään vispikermavaahto. Levitetään pohjan päälle ja laitetaan jääkaappiin hyytymään 4 - 24h. Ennen tarjoilua päälle vielä kirsikkatomaatit ja rucola koristeeksi.


Mansikkakakun alkuperäinen resepti
Voileipäkakun alkuperäinen resepti

//Easy and delicious cakes for yesterday's party. Yum!//

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista! :)