JALO kitchen & lounge testissä

torstai 13. heinäkuuta 2017


Pääsin bloggaajakollegoideni kanssa tutustumaan uudistuneeseen JALO kitchen & loungeen viime viikon keskiviikkona kutsuvieraina, mukana olivat ihanat naiset seuraavien blogien takaa; Stay Fresh, Hannamaria, Littlebigthings, Nuapurissa, Pieces of Miracles ja Sweet bites. Heti alkuun päästiinkin jo kohottamaan alkumaljat JALOn ravintolapäällikön kanssa, lasissa ihastutti Nicolas Feuillatte Brut samppanja. Ei huono ;)

JALO on toiminut jo pitkään Jyväskylässä Original Sokos Hotel Alexandran vieressä, mutta koko ravintola laitettiin uusiksi sisustusta ja konseptia myöden sen yläpuolella olevien hotellihuoneiden täysremontin yhteydessä. Jopa oli koko paikka muuttunut edukseen, täytyy sanoa! Se oli huomattavasti valoisampi ja modernimpi kuin ennen, ja monipuoliset tilat jakaantuivat hyvin toiminnallisuuksien mukaan. Kannattaa kyllä käydä tsekkaamassa! Erityistä plussaa tulee tyylikkäästä baaritiskistä sekä isosta avokeittiöstä, jonka vierellä oli jokseenkin huomiota herättävä lihakaappi ;)







Illallinen nautittiin katetulla terassilla, joka varmasti tulee olemaan yksi lempparipaikka monella kävijällä. Terassi on rakennettu ympärivuotiseen käyttöön, joten voin vaan kuvitella miten magee paikka se on vaikka syksyn hämyssä tai talvella kynttilänvaloissa. Mutta näin heinäkuun alussa terassi oli mitä kesäisin paikka ja silti kivasti suojassa mahdollisilta sadekuuroilta.

Sitten itse ruokaan. Saimme kokonaisen kattauksen alku- ja jälkiruokineen, ja heti pitää jo sanoa yleiskommenttina, että olivat aivan ihania! Annokset olivat juuri sopivan kokoisia, eli ei mitään mega-annoksia mutta kuitenkin niin ettei tule äkäiseksi ;) Erityistä kiitosta annan jokaisen annoksen jännistä vivahteista, sillä kaikki olivat jotenkin niin ihanan "perusruokaa", mutta silti niissä oli aina joku yllättävä mauste tai ainesosa, joka nosti maut uuteen ulottuvuuteen. Esimerkiksi nuo alkuruuan sitruuna-persiljakroketit, pienet perunamuusista tehdyt pallurat, olivat niiiiiiin ihania sitruunan ansiosta!

Tässäpä ihanat alkuruuat:
  • Jalon Skagen: JyväsPakarin saaristolaisleivällä rapu-kylmäsavulohismetanaa, tilliä ja limemarinoitua punasipulia
  • Plates; 
    • Fish: friteerattua rapua, savumuikkua, kylmäsavulohta, avocadomoussea, perunakroketti ja siemennäkkäriä
    • Meat: Roinilan karpalomerguez- ja juusto-chilimakkaraa, paahtopaistia, limemarinoitua punasipulia, paahtovalkosipuli-majoneesi ja siemennäkkäriä
  • Omena-fenkolisalaattia ja kurkku-omenasalaattia
  • Sitruuna-persiljakroketteja







Pääruokaan siirryttäessä kuulimme tarkemmin tuosta jo aiemmin mainitusta lihakaapista, jossa siis mureutetaan lihoja annoksiin. Ne tarjoillaan mutkattomasti sellaisinaan, niin että lihan kaikki osat pääsevät lautaselle ja tarjoavat kokonaisvaltaisemman herkun. JALOn konseptia onkin täsmennetty niin, että he ovat ensisijaisesti liharavintola pihviravintolan sijasta. Tässä kohti täytynee totuuden nimissä mainita, että en ole koskaan ollut kummankaan lajin fani, lihat ja pihvit eivät hirveästi siis sytytä. Mutta lähdin maistamaan toki pääruokaakin, ja oli hyvää. Lisukkeet saivat edellä mainitun syyn takia isommat pisteet ;) ja ne olivat aivan täydellinen kokonaisuus, kävisi meikäläiselle sellaisenaankin ilman lihoja, mutta olihan se lihakin maukasta.

Pääruokana meille tarjoiltiin:
  • Jalon lihakaapissa mureutettua naudan fileeselkää sekä kauden kasviksia
  • Vuohenjuusto flatbread: vaalealla leivällä aiolia, grillattua vuohenjuustoa, mansikkaa ja rosmariinipaahdettuja tomaatteja
  • Juomaksi Barón de ley Reserva, Espanja, Tempranillo -- keskitäyteläinen ja runsas viini,  paahtuneen, lämpimän hedelmäisyyden lisäksi esille tulee suklaata, nahkaa ja mausteita






No mutta sitten se paras osio eli jälkiruoka, niinkuin aina ;) Tässä sellainen kesähitti, jota suosittelen erittäin suuresti, oli aivan taivaallista! Mukavan kirpeä, raikas, monipuolinen, makea, perfect! Jälkkärissä ollut karamellisoitu pekoni pelotti hah :D mutta se oli kanssa ihan älyttömän hyvä lisä.

Jälkiruokana täydellinen setti: 
  • Jalon suklaamousse: vaniljakermaa, paahdettua pähkinää ja karamellisoitua pekonia
  • Appelsiinisorbetti ja marinoituja marjoja
  • Juomaksi Pyynikin Papan Vanillastout 6,8%,  Pyynikin käsityöläispanimo, Tampere -- paahteinen, kahvinen ja vaniljaisen pehmeä herkutteluolut




Loppuyhteenvetona siis koko JALO kitchen & lounge yllätti hyvinkin positiivisesti koko tilan ja ruuan suhteen. Suosittelen testaamaan :) Kiitos vielä illan isännälle kutsusta ja herkullisista ruuista, sekä bloggaajille hyvästä seurasta! Tuli taas nälkä kun katseli näitä kuvia uudelleen ;)


//Seven bloggers, me included, tested JALO kitchen & lounge in Jyväskylä. Perfect dinner! Everything was tasteful with a nice twist. Especially dessert gets 10+ points!//

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista! :)