Iittalan uutuuksia

lauantai 9. syyskuuta 2017

Pääsin pitkästä aikaa valokuvailemaan tuonne kylille, kun suuntasin Palokassa sijaitsevaan Iittalan Outlet-myymälään. Kävin katselemassa, mitä kaikkea kivaa uutta on tarjolla. Tässä teillekin pieni katsaus :)

Ihan ensimmäisenä katseenkiinnittäjänä oli tämä retroastiasto Esteri. Kuvion suunnitteli jo 1973 Esteri Tomula. Aivan valloittava sininen design on tuotu nykyaikaan uusien astiastojen pintaan -- tämä kuviohan olikin yleisön suosikki, kun Arabia järjesti äänestyksen Suomi100-juhlavuoden kokoelmansa suunnitteluvaiheessa.


Omaksi suosikiksi nousi tämä ihana Alvar Aalto-kokoelman ruusukultainen vati-sarja, jota hiplailin useaan otteeseen. Sävy saa ihan erilaisia vivahteita, kun sen päälle kokeili vaaleita tai tummia tehostevärejä, joten aika kivasti vatien kanssa saa erilaisia asetelmia.
Tyylikkäitä uutuuksia olivat myös nämä lasiset maljakot ja kulhot, joissa on tuttuja muotoja, mutta mukavasti uudella koolla. Alvar Aalto -kokoelman maljakko on 22cm korkea ja siten monenlaiselle irtokimpulle loistavasti soveltuva. Näen jo kauniin eukalyptusoksan tuossa kirkkaassa maljakossa :) Samaiseen kokoelmaan kuuluva uutuuskulho on taasen 7,5cm mittainen, sopivankokoinen tarjoilukulho monenlaiselle pikkupurtavalle.

Klaus Haapaniemen Taika-kuviotahan löytyy meiltä kotoakin, koska ihastuin mustavalkoisiin Taika- kahvimukeihin aikoinani. Tämä alla näkyvä uutuus jatkaa samaa, satumaista linjaa -- 10-vuotisjuhlavuoden kunniaksi suunniteltu  Taika-muki on pakkausta myöten kaunis kukkakuvioineen.
Hauskana uutuutena on tämä legendaarisen Teeman Duo, jonka pilkullinen värilasite näytti ensisilmäyksellä glitteriltä mutta todellisuudessahan tuo on on valkoista :) Mallailin etenkin näitä harmaita Duo-astioita muihin väreihin, ja erityisesti vaaleanpunainen ja valkoinen mätsäsi tosi hyvin!
Lopuksi vielä tämä syyskuussa ilmestynyt Muumi-astiasto, joka kulkee nimellä "Kunnioittaen alkuperää". Tämä kuosi jotenkin vakuutti minut mustavalkoisella viivapiirrostyylillään, ja koko kuvioinnista kyllä huokui Tove Janssonin suru -- kuvitus perustuu hänen viimeiseen Muumi-romaaniin "Muumilaakson marraskuu", jonka hän teki menetettyään äitinsä. Koskettava, kaunis astiasto.

//Check out the insights into Iittala Store -- here the latest new beauties:) //

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista! :)