Toivelistalla | Niimaar Ecosmol

sunnuntai 24. syyskuuta 2017

Habitaressa osui silmään tämä kekseliäs tuote, joka nousi heti omalle toivelistalle: Niimaarin Ecosmol -laatikko, joka on monipuolisuutensa ja kauneutensa ansiosta täydellinen. Sen on suunnitellut tunnettu muotoilija Harri Koskinen, jonka käsialaa on muun muassa kaikille tuttu Woodnotesin K-tuoli ja vielä ikonisempi Design House Stockholmin Block -lamppu, joka alla olevassa kuvassakin näkyy.

Äkkiä katsottuna Ecosmol tuo hieman mieleen Iittalan Vakkaa muistuttavaa muotokieltä pyöristetyin reunoin ja selkein linjoin. Yksinkertainen, taidokas, elegantti. Vaneerista laatikkoa löytyy kahdessa erilaisessa puunsävyssä sekä mustana ja vaaleana.


Sisällä Ecosmolissa on laatikon sisäseinämiin kaiverrettuna uria, joihin voi liuuttaa paketissa tulevia väliseiniä haluamallansa jaotuksella. Väliseinät tuntuvat kyllä äärimmäisen käteviltä -- niiden ansiosta laatikossa on helppo  säilyttää erilaisia tavaroita niiden sekottumatta toisiinsa. Koko jutun juoni ja idea on juurikin tässä, ja kuten Niimaarin sivuilla erityisesti korostetaan, tämä toimii erinomaisena myös jätekierrätyksessä. Yhteen välikköön voi keräillä vaikka lasit, toiseen metallia ja kolmanteen lehtiä. Toki toimii ihan kaikkeen muuhunkin säilytykseen vallan loistavasti, itse ajattelisin vaikka säilyttäväni eri aikakausilehtiä näissä väliköissä. Lisäksi sarjaan on mahdollista ostaa neljässä eri koossa olevia, kestäviä ja kierrätettäviä kasseja, jotka sopivat eri kokoisiin välikköihin.


Laatikkoon kuuluu kansi, joten sitä käytettäessä koko laatikko toimii kätevänä laskutasona ja pikkupöytänä. Kuulemma kestää ihan hyvin painoa, joten saattaisi uskaltaa käyttää myös jakkarana :D Hauskana ideana Habitaren messuosastolla oli myös asettaa koko laatikko pystyasentoon, jolloin siitä muodostuu heti vaikkapa yöpöytä hyllyköineen. Ten points!<3//I spotted this Ecosmol by Niimaar at Habitare Fair and it went on my wish list immediately!//

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista! :)