Miksi nämä vanhat tavarat tekevät taas paluutaan?

sunnuntai 12. marraskuuta 2017

Taannoin törmäsin Avotakan artikkeliin viidestä vanhasta sisustustavarasta, jotka on tekemässä paluuta entistä useamman kotiin. Kaksi näistä löytyy myös meiltä kotoa; Ruska-astiasto ja Venetsia-tuolit. Käypä tsekkaamassa kolme muuta tuolta artikkelista ;)

Jäin miettimään, että mistä nämä paluut oikein kumpuavat? Aina jokin vanha esine tekee tuloaan uudelleen ja uudelleen, ja syy lienee siihen tämän ajan trendeissä. Arvostus vanhoja esineitä kohtaan on korkealla, ja vintage sekä retro ovat jo itsessään oma trendinsä. Toisaalta sisustukseen kaivataan yhä enemmän kerroksellisuutta, jolloin uutta ja vanhaa halutaan yhdistellä ennakkoluulottomasti. Erityisesti vanhat suvun esineet tuovat sisustukseen tarinallisuutta, jolloin niihin yhdistyy myös muistoja ja tunteita. Meilläkin pelkästään keittiössä näkyy vanhaa ja uutta sikin sokin, mummon vanha kynttilänjalka ja kapioarkku, vanha Wieniläistuoli ja Venetsia-tuolit, yhdessä uudempien tuolien, kynttilänjalkojen ja tekstiilien kanssa.

Toisaalta nämä paluun tekevät esineet heijastelevat nykyisiä sisustustrendejä muun muassa materiaalien ja muotojen suhteen. On aika luonnollista, että kun uusimmissa sisustuslehdissä ja -kaupoissa näkyy tällä hetkellä vahvasti  tumma keramiikka ja rottinkituotteet, tuovat ne mieleen monelle ne ullakolla pölyttyvät Venetsia-tuolit tai mökin kaapissa lojuvat Ruska-astiat. Viimeistään silloin, kun niitä alkaa ilmestymään blogikoteihin, innostuu valtavirtaakin tuomaan niitä omiin keittiöihinsä. Monestihan näistä sitten syntyykin oma trendinsä, jolloin Tori.fi ja kirpparit kuhisevat ihmisiä haeskelemassa juuri näitä samaisia tavaroita joskus jopa kovaankin hintaan.

Onhan se jännä, miten vanhat esineet näyttävät välillä todella kamalilta, ja sitten taas uusien tuulien puhallettua trendejä näkyville, silmä alkaakin tottumaan niihin ja ne alkavat vaikuttamaan todella mageilta :D
//Thinking about these vintage chairs or cups that are making again their comeback... Where does this trend start, and why they look first good, then oh so bad, and now again veery trendy?//

2 kommenttia

 1. Mä olen kauhukseni huomannut katselevani noita Ruska -astioita "sillä silmällä" :) V:n entisellä työkaverilla on ollut Ruska -sarjan mokkakupit nettikirppiksellä pitkään myynnissä ja oon jo monta kuukautta jahkannut, ostanko vai enkö... Itse kyllä tykkään nykyisestä trendistä yhdistää vanhaa ja uutta. En voisi kuvitella asuvani kodissa, joka olisi sisustettu pelkästään uusilla tavaroilla. Joten omaan tyyliin trendi sopii hyvin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hehee ihana tuo "sillä silmällä" katselu Ruska-astiastoon päin :D Osta ihmeessä jos yhtään mietit, kyllä näillä näkymin saat ne varmasti myytyä eteenkinpäin, mikäli et tykkääkään.

   Uuden ja vanhan yhdistely on just ihana trendi <3

   Poista

Kiitos kommentista! :)