Metallinen lyhty ylijäämämateriaalista

tiistai 21. elokuuta 2018Eilen viimeksi pysähdyin miettimään, että nythän ollaan jo aika pitkällä syksyä; illalla oli jo yllättävän pimeää ja viileää. Siksipä onkin hyvä korkata kynttiläkausi alkaneeksi ja sytytellä valoja pitkin terassia :)

Tuossa kesällä jo fiilistelin muutaman minuutin ajan hämäriä iltoja, kun löysin tämän hauskan lyhdyn Sokokselta 40% alennuksesta ja näin sen sielujeni silmin uuden terassin nurkassa antamassa valoa viikonlopun iltaan (samalla kun juon punaviiniä kylpytakki päällä saunan jälkeen) :D Pitkälle kehittynyt visio ;)

Tämä Coincasan lyhty on valmistettu ylijäämämetallista, eli ilmeisesti rautalanganpätkistä, jota on jäänyt muiden tuotteiden valmistuksesta yli. Ylijäämien käyttöä uusien tuotteiden valmistamisessa kutsutaan englanniksi nimellä "upcycling". Nykyään, kestävän kehityksen ja ekologisuuden aikana, kaikki tällaiset valmistustavat vaikuttavat kyllä ostopäätökseen, ja osittain siksikin tämä lyhty lähti mukaan.

Onko upcycling teille tuttu termi?
2 kommenttia

  1. Mielestäni tuo on todella hyvä, että tehdään jotakin ylijäämästä tuotteesta. Itse tein myös metallisen lyhdyn pihallemme ylijäämästä tavarasta. Me sähkösinkitettiin lyhty, ettei ruostu helposti.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kuulostaa hyvälle! :) Itse arvostan tällaisia tuotteita, jossa kierrätetään tai käytetään ylijäämää hyödyksi.

      Poista

Kiitos kommentista! :)