Testissä oli myös Designmarkkinoinnin tutkinnon yksi valmistujaislahja, Alessin kaunis risottolusikka :)
Sitruunarisotto
4 annosta
8
dl vettä
2 kanaliemikuutiota
1 sipuli
2
valkosipulinkynttä
1 sitruuna
100
g parmesaanijuustoa
2
rkl oliiviöljyä
0,3
tl kurkumaa
3
dl risottoriisiä
2
dl valkoviiniä
0,5
tl rouhittua
mustapippuria
ripaus suolaa
Alkuvalmisteluita;
- kiehauta vesi ja liemikuutio
- kuori ja hienonna sipulit
- pese sitruuna ja raasta kuori, purista sitruunasta mehu
- raasta puolet parmesaanista.
Kuumenna öljy kattilassa, lisää kurkuma ja sipulit. Kuullota
sipulit, lisää riisi ja kuumenna sekoittaen, kunnes riisi on läpikuultavaa.
Lisää viini ja keitä sekoitellen, kunnes viini on haihtunut. Lisää kuumaa
lientä vähitellen aina, kun neste on lähes imeytynyt riisiin. Kypsymisaika on
noin 18 minuuttia. Risotto saa jäädä löysäksi ja riisi napakaksi.
Ota liedeltä ja lisää juustoraaste, sitruunankuoriraaste ja
puolet sitruunan mehusta. Mausta mustapippurilla ja tarkista maku, lisää
tarvittaessa sitruunan mehua ja suolaa. Höylää pinnalle parmesaanilastuja.
Resepti Yhteishyvästä.
Lähetä kommentti
Kiitos kommentista! :)