Sitruunarisotto

lauantai 11. elokuuta 2018

Tänään illalla juhlittiin vielä pienesti aviomiehen syntymäpäiviä, ja sen kunniaksi kokeilin uutta risottoreseptiä. Herkullista oli! Täytyy laittaa tänne blogiin ylös, kun aina nämä hyvät reseptit hukkuu.

Testissä oli myös Designmarkkinoinnin tutkinnon yksi valmistujaislahja, Alessin kaunis risottolusikka :)


Sitruunarisotto


4 annosta
8 dl vettä
2 kanaliemikuutiota
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
1 sitruuna
100 g parmesaanijuustoa
2 rkl oliiviöljyä
0,3 tl kurkumaa
3 dl risottoriisiä
2 dl valkoviiniä
0,5 tl rouhittua mustapippuria
ripaus suolaa


Alkuvalmisteluita; 

  • kiehauta vesi ja liemikuutio
  • kuori ja hienonna sipulit
  • pese sitruuna ja raasta kuori, purista sitruunasta mehu
  • raasta puolet parmesaanista.

Kuumenna öljy kattilassa, lisää kurkuma ja sipulit. Kuullota sipulit, lisää riisi ja kuumenna sekoittaen, kunnes riisi on läpikuultavaa. 

Lisää viini ja keitä sekoitellen, kunnes viini on haihtunut. Lisää kuumaa lientä vähitellen aina, kun neste on lähes imeytynyt riisiin. Kypsymisaika on noin 18 minuuttia. Risotto saa jäädä löysäksi ja riisi napakaksi.

Ota liedeltä ja lisää juustoraaste, sitruunankuoriraaste ja puolet sitruunan mehusta. Mausta mustapippurilla ja tarkista maku, lisää tarvittaessa sitruunan mehua ja suolaa. Höylää pinnalle parmesaanilastuja.

Resepti Yhteishyvästä.









Lähetä kommentti

Kiitos kommentista! :)