Blogille oma domain niin helposti että blondikin osaa sen

sunnuntai 17. helmikuuta 2019

Kaupallinen yhteistyö: Zoner Oy

Nyt koitti vihdoin se päivä, että blogillani on oma osoite, ja se on luonnollisestikin valkoinenvuori.fi  

Miksi vasta nyt? Täytyy myöntää, että oma domain olisi kannattanut hommata jo aikoja sitten. Minulla on ollut vuosia Bloggerin kautta tuleva ilmainen osoite .blogspot -liitteen kera ja sillä ollaan menty vuoden 2015 alusta asti. Mutta onhan se faktaa, että oma osoite antaa paljon ammattimaisemman kuvan blogista, ja onhan se myös selkeämpi viestiä eteenpäin. Ja hei, olen sivusta seuranneena huomannut monien nuorien ostelevan omalla nimellään domaineja, koska se vain on nykyaikaa, ja on helppoa vaikka työtä hakiessa laittaa omat nettisivut tiedoksi.

Muistan kyllä pohtineeni omaa domainia, mutta pelkäsin osoitteen vaihtamisella hukkaavani lukijat. Olinpa silloin(kin) kovin blondi näiden suhteen :D Tämä oli nytkin minun ensimmäinen kysymys, jonka heitin Zonerille, kun he ehdottivat oman domainin hankkimista. Zonerin poijjaat ystävällisesti selittivät, että toki sillä vanhallakin blogspotin osoitteella minut edelleen löytää. Eli olipas sekin turha pelko, ja tietenkin sen olisi voinut kysyä jo vuosia sitten joltain!

Itse prosessi kävi kovin vaivattomasti. Tärkein vaihe on luonnollisesti etsiä itselle sopiva, vapaa domain. Zonerin domainhaku sopii tähän hommaan erinomaisesti! Siitä sitten vaan domain varaukseen ja melkeinpä se on siinä!

Itse tosiaan käytän Bloggerin alustaa, joten siellä täytyi vielä käydä tekemässä pieniä vippaskonsteja asetuksiin, mutta siihen sain selkeät ohjeet Zonerilta (sellaiset, jotka blondi ymmärtää), ja seuraavana päivänä huomasinkin jo osoitteen toimivan oikein. Voilà!

Onko teillä oma osoite, ja onko se ollut jo pitkään teillä? Tai oletteko pohtineet oman osoitteen hankintaa? 6 kommenttia

 1. Kiitos, tämä tuli nyt tarpeeseen ja alankin heti tekemään tilausta. Tosiaanko se noin helposti onnistuu? Olen muutamia vuosia sitten rekisteröinyt blogille osoitteen ja muistelen että piti suorittaa ihan hirveän monimutkainen prosessi :D Nyt tarvitsen kotisivuille osoitteen ja taidan kääntyä tämän palvelun puoleen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Saitko Jaana tehtyä tilauksen? Helposti se kyllä meni, en itse tehnyt kun tosiaan bloggerista yhden säädön, ja se oli siinä :D

   Poista
  2. Tein tilauksen, nyt on yrityksen sivuilla oma domain jaanakarhu.fi :) Mukana tuli selkeät ohjeet mitä tehdä, oli siellä useampi kohta mutta tosi helppoa!

   Poista
  3. No hei ONNEA uudelle, omalle domainille Jaana, hienoa!! :)

   Poista
 2. Kiitos vinkeistä! Domain on ollut mielessä useasti, en vaa ole uskaltanut lähteä vaihtamaan, sama pelko täälläkin. :) Mutta, ehkä nyt sinun kokemuksen jälkeen itsekin uskaltaudun domainin hankkimaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ole hyvä Kaisa! No hyvä etten ole ollut yksin näiden pelkojeni kanssa, ajattelin jo että olen ainoa näiden kanssa tuskaillut :D

   Poista

Kiitos kommentista! :)