DIY: Pastaa ja briejuusto huovasta leikkikeittiöön

keskiviikko 3. heinäkuuta 2019

Sateinen lomapäivä. Päätimme tytön kanssa pitää kunnon askartelutalkoot kotona musiikkia kuunnellen ja kaikkia hassua höpötellen. Kannoimme keittiön pöydälle ison kasan huopaa, vanua, neulaa ja lankaa, sekä saksia.

Lopputuloksena huovasta valmistui leikkiruokia tytön keittiöleikkeihin. Erilaisia pastoja sekä herkullinen pala valkohomejuustoa, koristeena muutama oksa basilikaa sekä pensasmustikoita. 

Tuolla alla vielä tyttären spesiaali, kannattaa skrollata loppuun asti ;)


Meillä löytyy siksak-kuviota tekevät sakset, joilla pastojen tekeminen oli helppoa. Lasipurkkiin leikattiin näillä saksilla pelkkiä suikaleita,  eli superhelppo toteutus.  Farfallet, eli rusetin muotoiset pastat tehtiin suorakaiteen muotoisista huopapaloista, joista lyhyet reunat käytiin kuviosaksilla läpi, ja keskeltä tikattiin kolmella pistolla kiinni. Raviolit taas ommeltiin pienin pistoin neliön muotoon, väliin laitettiin vähän vanua, ja sitten leikattiin siksak-kuviot reunoille. Kaikkein helpoin oli tietenkin ohut nauhapasta, jota leikattiin ihan normaaleilla keittiösaksilla :D

Briejuustoa tehdessä tuli vähän nälkä :D Tein valkoiseen huopaan ympyrän, jonka leikkasin kaksinkerroin, ja samalla leikkasin pienen siivun siitä jo pois. Pitkulainen valkoinen huopakaitale taas tehtiin ympyrän pituuden mukaan. Itse juuston sisäpintaan käytettiin eri väristä huopaa. Sitten vaan ompelemaan pikku ompelein, ja ennen sulkemista vanua juuston sisään.

Basilikan lehdet ei sen kummemmin selitystä vaadi, ja mustikatkin ovat ympyränmuotoiseen huopaan tehtyjä -- reunaa pitkin tehdään ompeleet ja sitten vain vanua sisään ja kiristetään lanka suppuun.

Huomenna käyn kyllä hakemassa oikeaa valkohomejuustoa :D
Tytär tosiaan teki ohessa vielä omia asetelmia, ja tässä kokonaisuudessa löytyykin paljon kaikkea: vasemmalla on maitolasi sekä pieni hamppari, ylälaidassa salaatti, alalaidassa pitsaa ja oikealla tortilla jääveden kera. Yläoikealla näkyy myös sateenkaarismoothie.

Hän pyysikin seuraavaa: "Äiti, kirjoita sinne logiin että nämä on tehnyt Olivia kuusi vee."   Niin :D
Lähetä kommentti

Kiitos kommentista! :)