Suomen ensimmäinen IKEA Suunnittelustudio tulossa Jyväskylään

torstai 7. marraskuuta 2019

Suomen ensimmäinen IKEA Suunnittelustudio lanseerataan Jyväskylässä ensi keväänä. Sen pääideana on tarjota hyvät puitteet sisustuskokonaisuuksien suunnitteluun henkilökunnan kanssa. Mielenkiintoista tässä on se, että Suunnittelustudiossa ei siis myydä lainkaan tuotteita, vaan koko konsepti perustuu asiantuntevaan palvelutarjontaan. Itse tuotteet tilataan asiakkaalle, kun sisustussuunnitelma on valmis.  

Pienestä studiosta ei kuitenkaan ole kyse, vaan Jyväskylän kauppakeskus Sokkariin rakentuu noin 500m2 kokoinen tila. Se sisältää IKEAlle tyypilliset näyttelyalueet keittiöille, makuuhuoneille, olohuoneille sekä Home Smart -älykotiratkaisuille. Ne helpottavat ideointia ja antavat inspiraatiota.

Ajatus kuulostaa mielenkiintoiselle. Tavaroiden tilaaminen verkosta on äärettömän helppoa  -- haastavinta on juurikin suunnitella tilattavat tuotteet niin, että ne sopivat yhteen ja ovat käytännöllisiä siinä tilassa, johon ne halutaan. Toisaalta, itse tykkään kyllä kierrellä kauppoja, hypistellä tavaroita ja ostella fiilisperusteella kaikkea mukavaa, mikä tässä tapauksessa ei tietenkään onnistuisi. En taida olla vahvimmillaan silloin, kun jotakin ei saa heti vaan sitä pitää odotella postista :D :D

Tanskassa vastaav Suunnittelustudio on kerännyt paljon kiitosta, joten jään mielenkiinnolla odottamaan Jyväskylän vastaavaa. On kiva, että IKEA on päättänyt sijoittaa studion nimenomaan tänne Keski-Suomeen. Tokihan Jyväskylässä on toiminut jo useamman vuoden ajan IKEAn pieni lähipiste, mutta se tullaan lopettamaan vuokrasopimuksen päättyessä.  

Miltä konsepti kuulostaa teidän mielestänne?


Kööpenhaminan IKEA Suunnittelustudio. Kuva: IKEA / Press

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista! :)