Vanha kirjapainon kasti osana sisustusta | Ideoita kaivataan

tiistai 11. elokuuta 2020

Pyörittelen täällä ideoita, kuinka voisin hyödyntää vanhaa kirjapainoissa käytettyä kirjakekastia sisustuksessa. Tämä siis eksyi meille vähän vahingossa, kun laitoin meidän mini-ihmisen pieneksi menneitä vaatteita Tori.fi-sivuille myyntiin, mutta yhtäkkiä bongasin tämän sieltä ja olinkin jo sopinut noudosta :D

Näitä monilokeroisia laatikoita on muuten käytetty ahkeraan painotaloissa aikaan jolloin tekstit ladottiin käsin. Se siis tarkoitti sitä, että latoja valmisteli jokaisen painettavan materiaalin tekstit asettelemalla pienet metallipainomerkit sanoiksi. Laatikostossa on säilytetty juurikin näitä metallipainomerkkejä, joissa ne pysyi hyvässä järjestyksessä :)

Heittäkäähän ideoita mitä näissä pikkulokeroissa voisi säilyttää? Tai mitä muuta tekisitte tälle - maalaisitteko, ripustaisitteko seinälle, pitäisittekö vaakatasossa?

Meidän mini-ihminen jo varasi tämän itselleen hänen legoukkeleita varten, mutta en ole ihan vakuuttunut vielä haluanko lähteä sille tielle :D

<38 kommenttia

 1. Jännää, mulle tuli heti mieleen, että tuonne saisi hienosti esille legohahmojen kokoelman ;). Toisena vaihtoehtona kinder-munien säästetyt yllätykset. Olisi kivan näköinen lastenhuoneen seinällä.
  Meidän teini varmaaan laittaisi tuohon kynsilakkakokoelmansa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No samaa täällä tytär sanoo, mutta kun haluaisin itsekkäästi tämän omiin juttuihin :D :D Mutta ehkä sitä vois taipua ja antaa minin käyttöön :)

   Poista
 2. Minulla samanlainen,on olohuoneen seinällä, olen kerännyt siihen matkamuistoja eri maista, ja kaikkea muuta pientä Leena

  VastaaPoista
 3. Ihan tuommoisena seinälle.Puutaideteos.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä on kyllä kaunis näinkin, olen samaa mieltä :)

   Poista
 4. Meillä on ihan naturena vaakatasossa eteisen seinällä ja siinä ympäri maailman tuotuja matkamuistoja kuten sormustimia, torneja, kilpikonnia yms. Itse en maalaisi, kasti kuuluu olla vanhan näköinen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin jossain tämän lokerikon maalattuna ihan mustaksi, se oli hieno. Mutta toisaalta se ei kyllä enää näyttänyt kastille, oli vain normaalin lokerikon näköinen.

   Poista

Kiitos kommentista! :)