Pieniä poimintoja lapsukaisen huoneesta - helppoja ja söpöjä DIY juttuja

maanantai 3. elokuuta 2015

Huomenia kaikille! Tässäpä muutama idea lapsukaisten huoneisiin, joita me tytön kanssa olemme näpräilleen kesällä :)

1. Puuhelmileidi :) Eli tarvitaan vain kaksi erikokoista puuhelmeä päällekäin naruun pujotettuna, joista pienempi maalataan/ väritetään kokonaan esim. mustalla (me sutaisimme maalitussia) ja isompaan sitten samalla värillä hiukset. Sitten vain tökkäistään silmät, posket ja suu paikoilleen, meillä nuo on tehty ihan normaalilla tussilla. Toimii ihan koristeena, mutta on hauska vaikka avaimenperänä, tytölle kaulakoruna (hieman pienemmät puuhelmet vain saisi olla siinä tapauksessa), tai mitä vaan keksii.

2. Puuhelmistä vaaterekki :) Tämä on meidän 2,5v.:n tekemä -- pujotellaan puuhelmiä ohueen rautalankanyöriin, niin paljon kun haluaa. Tuossa on keskellä 40mm kokoisia helmiä, ja toisessa reunassa 30mm. Sitten vaan kummastakin päästä rautalankanyöreistä pyöräytetään lenkit, ja seinään & kattoon ruuvataan koukut. Ei muuta sitten kuin puupallopötkylä koukkuihin kiinni ja sen jälkeen siihen voi ripustaa vaikka hienoimmat vaatteet, koristeita, pyykkipojalla kiinni valokuvia tai mitä ikinä keksii.
3. Käpälän kuvat lattiaan :) Meillä tyttö tykkää, että piirretään paperille hänen jalan ja käden kuvia. Kerran hän halusi, että piirretään koko tytön ääriviivat, kun hän löysi ison rullan voimapaperia :) Hauska muisto sekin! Mutta, nämä jalan kuvat ovat jokailtainen huvitus, joita pitkin pitää hipsiä sänkyyn. Hänen jalan ääriviivat piirrettiin mustalle DC Fixille, ja liimattiin lattiaan. Yksinkertainen juttu, mutta aika hauska. Yhdessä vaiheessa meillä oli myös washiteipistä tehtynä linnun jäljet vieressä, eli yksi musta teippi, josta noin puolesta välistä vedettiin V-muotoisena vielä lisäteipit -- olikohan epäselvä selitys ;) Siitä ei ole nyt kuvaa, mutta se on myös todella helppo! Teippi lähti vain vähän liian helpolla irti, joten täytynee tehdä joskus uusiksi eri matskulla!4. Pannunalunen leikkikeittiöön :) Lopuksi vielä (jopa pakkomielteiseksi muuttunut) hamahelmitaiteilu by me :D Tämä Hello Kitty on typykän leikkikeittiössä pannunalusena! Aika söpö, vaikka itse sanonkin *hih* :D  Alla olevasta kuvasta saanee otettua mallia, jos haluaa tehdä samanlaisen :)2 kommenttia

 1. Ihania! Itse olen pitkää haaveillut tuosta vaatevaijerista mutta helmet ovat aika hintavia :/ mistä olet ostanut omasi?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heippa Laura, ja kiitos! :) Totta, puuhelmet ovat kyllä aika kalliita... Itse ostin pussin Sinellistä. 40mm helmiä oli pussissa 30 kpl ja maksoi 26€, eli siis alle euron kappale. Se oli vertailujeni perusteella siihen hetkeen ehdottomasti edullisin ratkaisu :)

   Tässä linkki: http://bit.ly/1JGW3bv

   Tuon jälkeen jostain halppismyymälästä löysin samantyylisiä helmiä 6kpl pussissa, ja se maksoi kolmisen euroa -- oli vielä halvempi. Mutta en nyt muista yhtäkkiä mikä paikka se oli, ehkä Tokmanni (??) Ongelma oli tosin se, että siellä ei ollut kuin kaksi pussia saatavilla eli liian vähän.

   Poista

Kiitos kommentista! :)