Mielipaha

maanantai 6. kesäkuuta 2016

Saanko narista ihan hetkisen teillekin rakkaat lukijat, asiasta joka tapahtui minulle viikonloppuna, ja joka ei liity sisustukseen millään tavalla? Töissä jo ehdinkin avautumaan tiimipalaverin alussa, tiedättehän, prioriteetit heh...

No, kävi siis niin, että lauantaina tälläydyin parhaimpiini juhlia varten hyvällä fiiliksellä. Tuo hiustensuoristuspostauskin oli silloin aamulla tehty, koska tuusasin hiuksia kuntoon ja meikkailin kahvikuppi kädessä varmaan tunnin (normaalin 5 minuutin sijasta). Sitten long story short: juhliin saavuttaessa, ensimmäisen vartin sisällä, kaksi ihmistä ehti jo kommentoimaan tulevasta perheenlisäyksestä, jonka olivat "huomanneet heti". Ja siis nämä kaksi ihmistä siis tulivat erikseen kommentoimaan, ei samalla kertaa. Jälkimmäinen kommentti tuli vielä vatsan silityksellä tehostettuna ja vastakysymyksellä "etkö oikeasti ole?"... Enkä siis todellakaan ole raskaana.

Näiden kommenttien pitäisi kai antaa vaan mennä ohi ilman sen suurempaa dramatiikkaa ja ottaa ne ihan viattomana kysymyksenä, mutta itselleni nämä kommentit osuvat kyllä syömishäiriöiden ja muiden taustalla olevien juttujen takia tosi arkaan paikkaan. Siksi varmaan vieläkin vellon tämän asian kanssa mielessäni. En tiedä, miten te muut tällaiseen reagoisitte? Tämän valituslaulun tarkoitus ei ole mollata näitä kahta ihmistä, vaan lähinnä halusin vain jakaa ajatukseni tuon kysymyksen epäkorrektiudesta. Vaikka "havaitun raskausvatsan" taustalla ei olisi syömishäiriö, niin siellä voi olla lapsettomuus, joku sairaus, tai mikä tahansa muu syy, joka aiheuttaa tällaisen monta päivää kestävän mielipahan.

Ja jotta postaus ei olisi pelkkää marinaa, loppuun kevennykseksi pari kuvaa mökiltä keräämistäni, ihanan tuoksuisista syreeneistä (vai ovatko ne sireenejä, ikuinen kysymys?) Tuoksu on kyllä niin huumaava näissä massiivisen isoissa kukinnoissa!



20 kommenttia

  1. Äh, nuo kommentit ovat niin typeriä! Koskaan ei pitäisi olettaa mitään, mutta joillakin tuntuu olevan elämäntehtävänä toisten perhessuunnittelun hoitaminen. Kannattaa ohittaa olan kohautuksella. Kommentit kertovat enemmän heistä kuin sinusta.

    Ja hei, olen nimennyt tuon pensaan sireenisyreeniksi kun ei tule selkoa kumpi se on :D Mukavaa viikkoa !

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin se pitäisi tehdä, ohittaa olan kohautuksella. Hetken vielä vellon itsesäälissä ja heti sen jälkeen sitten! :D

      Hei loistava ratkaisu, sireenisyreeni!

      Mukavaa viikkoa sinullekin :-*

      Poista
  2. Voin hyvin samaistua. Oon kärsinyt mahan turvotuksesta jostain 90-luvun lopulta saakka. En muista kenenkään kysyneen, mutta pitkiä katseita masuni on kyllä kerännyt. Itse suhtaudun naureskellen ja olis aika herkullista päästä sanomaan kysyjälle, että ei, en ole raskaana, ihan vaan lihava :) Vaikkakin tää maha vituttaa ja mieluusti tästä luopuisin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä olen päässyt sanomaan tuon samaisen fraasin useita kertoja vuosien ajan -- monesti on pitänyt todeta kysyjälle, että ihan läskiä se vaan on heh :D

      Poista
  3. Ai vitsit että tuo aihe nostattaa minussa usein karvat pystyyn!!!! Olen itse n. 160 pienikokoinen. Kapeat jalat ja normaalipeppuinen. Omistanut aina hieman vatsaa ja kahden lapsen jälkeen vatsaa jäänet hieman. Palleatyrä antaa myös oman pyöreiden. Saan itse välillä vastaavia kommentteja ja kyllä päivä on pilalla! Itse en sano tai kysy ennen kun vatsa on oikeasti raskausmaha!!! Se tilanne on niin nolo molemmille. Jokaisen tulisi miettiä ennen kun kyselee ja sinulle vielä tuo taputtelu, arghh. Osu ja uppos tää postaus!

    Sanna/vanharakkaus blogista

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Sanna myötätunnosta! :) Ihana sinä! Nuo kommentit kyllä pilaavat päivän totaalisesti, varsinkin jos itsellä on sellainen semi-ok fiilis kaikesta. Tulee kunnolla kylmää vettä niskaan. Jännittävää tässä viikonloppuisessa kyselyssä oli se, että kyselijät eivät nolostuneet millään lailla, eivät selitelleet/pahoitelleet asiaa tai muutenkaan vaikuttaneet noloilta. Päin vastoin, tuntui että seurasivat katseella koko juhlan ajan mahaa ja epäilivät minun vaan hämäävän kieltämällä :D

      Poista
  4. voihan kommentoijat :/ Voin kyllä samaistua. Mullakin maha niin pulleena, että kerrankin päiväkodilla toinen äiti ilahtuneena tuumasi, että kiva, kun teillekin on tulossa neljäs lapsi. Hän siis itse odotti siinä vaiheessa neljättä. Ja keskimmäisellä on ikuinen vauvakuume, joten hän kirkkain silmin katseli kerran mahaani ja totesi, ihanaa meille tulee neljäs vauva. Kyllä äiti sulla on vauva mahassa, katso vaikka, sun maha menee ihan niin kuin vauvamaha... Niin, totuus kuuluu lapsen suusta. Huoh. Hetkeen ei näitä kyseilyitä olekaan kuulunut. Olen lihonut lisää, niin ehkä alan jo näyttämään vaan rehellisesti lihavalta, kun paisuu muutkin alueet kuin maha...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No apua!! Aika paha kommentti tuokin päiväkodilla!! Huhhuh....

      No joo, lapset kyllä puhuvat totuuksia, se olen huomannut. Ehkä niissä kuitenkin osittain tulee lävitse ne heidän toiveensa, niinkuin teilläkin neiti varmasti näkee mitä toivoo näkevänsä, eli niitä vauvoja :D

      Hehee no tuo viimeinen lause on kyllä jo niin liioiteltua, höpsö :D :-*

      Poista
  5. Huh huh! Tiedän tunteen, meillä kun ei ekat kaksi varsinkaan tulleet ihan pikana. Kyllä se satuttaa ja v***ttaa. Muistan itse lapsena kysyneeni tuttavaperheen äidiltä, että onko hän raskaana, kun on noin lihava? (auts!) Ei ollut ja muistan äänensävystä, että loukkaantui, vaikka lapsi olinkin. No, KUKA haluaa kuulla tuollaista?!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voin vaan kuvitella, kuinka paljon se satuttaa niitä, ketkä tosiaan yrittävät tulla raskaaksi.... auts. :-/ Niin, ei varmaan kukaan halua kuulla tuollaista, joten edelleen niin mysteeri miten vieläkin löytyy ihmisiä, jotka eivät sitä muka tajua. Murrrrr

      Poista
  6. Huoh! Niin tiedän tunteen. Mulle ei ole käynyt kuin kerran, mutta se törppö jäi vaan jankkaamaan, vaikka hyvin suoraan sanoin, etten ole raskaana 😢 Ikävintä oli, kun erästä sekundäärisestä lapsettomuudesta kärsivää ystävääni onniteltiin vähän väliä raskaudesta. Takana oli vuosien stressaavat hoidot, mutta vatsa pömpötti ihan muista syistä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No voi elämä... Törppöjä siis riittää moneen junaan. Huoh täältäkin.

      Poista
  7. Mistä noita kommentoijia aina riittää? :D Vaikka pitäisi vaan antaa olla, kyllä se ärsyttää. Mistä muuten on tuo kaunis maljakko? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ovat varmaan ehtymätön luonnonvara :D

      Kiitos Niina! Maljakko on Sisustuskauppa.comista, löytyy nimeltä Lydia vaasi :)

      Poista
  8. Ei ihme että harmitti! Ihmisiä riittää moneen junaan. Ärsyttää sun puolesta! Minulla kävi viime raskaudessa niin että viikko ennen laskettua aikaa tuttu kauppatäti kysyi olenko raskaana. Tasapaksu olemukseni ei ollut juuri herättänyt huomiota aikaisemmin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos Teresa myötätunnosta :-* Josko kaupantäti huomasikin, mutta ei vaan kysynyt ennenkuin ilmiselvän vaiheen kohdalla :D

      Poista
  9. Joskus pystyy kommentit ns. antaa mennä toisesta korvasta sisään ja toisesta ulos. Ihana toi syreenioksa. Kyllä se on kaunis kukka ja niin hyvän tuoksuinen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. :-*

      Kiitos kaunis! Syreenit ovat kyllä valloittavia!

      Poista
  10. Noi on niin sanottujen kiellettyjen asioiden listalla mitä jokaisen pitäisi tietää. Epäkorrektia, ajattelematonta jne. joilla kysyjä tekee itsestään tollon juntin :-D Mulle kävi kerran niin et katoin kirpparilla yhtä kivaa hametta joka olikin sitten ihan sairaan pieni jotain kokoa 32, johon sanoin et on liian pieni ja miesmyyjä vastas no et no ehkä sit ku vauva on syntyny. Olin ihan et mikä helvetin vauva?? arghh, kiehuttaa sekä huvittaa vieläkin. Olin kuitenkin ihan normi kokoa 38.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei luoja miten junttimainen miesmyyjä!!! huh kun ärsyttää sinun puolesta.... murrr :/

      Poista

Kiitos kommentista! :)