Avokadokasvatuksen tilanne nyt

tiistai 11. huhtikuuta 2017

Kuten varmaan osa muistaakin aiemmista postauksista, halusin kokeilla avokadon idättämistä, ja tässä on ensimmäisen kasvatuskokeilun tilanne nyt. Aika hyvin on lapsi kasvanut :)


Keittiössä on jo kaksi uutta siementä kasvuvaiheessa. Pienempi siemen on viikon ikäinen eli juurikaan siinä ei ole vielä mitään nähtävillä. Maljakossa se saa kellua puoliksi veden peitossa siihen asti, kun alapuolella tulevat juuret ovat tarpeeksi pitkät ja siemenen päältä puskee itu. Toinen siemen on taas useamman kuukauden ikäinen. Se versoo jo pienesti, joten olen siirtänyt sen kukkaruukkuun multaan. On muuten aika jättimäinen siemen tuo, en ole tuollaista nähnyt ikinä! Tuleekohan siitä joku jättiversio :D

Maljakko ja ruukku ovat olleet tähän asti keittiöntasolla ikkunan edessä, mutta keksin pari päivää sitten tosi kätevän idean (itseni mielestä): koska pöytätaso on kivempi pitää vapaana, tajusin kokeilla tyhjiltään roikkuvaan metallikoriin näitä ruukkuja. Sinnehän ne hupsahtivat kuin mittatilauksena tehtyyn koriin, ja nyt saavat siis roikkua ikkunan lähellä korissa siihen asti kuin idut osuvat ylemmän korin pohjaan :)

//My avocado's; one is all grown up, one has a tiny green thing coming up, and one is just starting its life.//

8 kommenttia

 1. Kuinka kauan sulla on mennyt noiden itämiseen? Mulla on yksi siemen ollut tammikuusta ja toinen helmikuusta vedessä, eikä niille näytä tapahtuneen mitään. :-/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä niissä on melkein mennyt yli kuukausi, että ovat alkaneet kasvattamaan juuria pohjasta, ja siitä vielä parisen viikkoa että tuo itu tulee esille yläpuolelta. En tiedä onko sillä mitään merkitystä, mutta olen pitänyt noiden ensimmäisten kohdalla itämisvaiheessa lasikupua päällä. Voi olla että tämä kolmas kestää kauan, kun se on nyt ihan tuollaisenaan lasimaljakossa...

   Poista
 2. Meillä on ollut myös avokadon siemenet vedessä.Seuraamme sen liikkuja,että koska sen vois istuttaa multaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo on kyllä mielenkiintoinen vaihe, ja sitten kun siemenet pääsee multaan, niin kasvu kyllä nopeutuu -- se on kaikkein mukavinta :)

   Poista
 3. Voi, tämäpä ihana idea, täytyypä kokeilla. Olenkin avokadon suurkuluttaja :) Minä kasvatan valkosipulia tänä keväänä, nekin ovat jo hyvällä alulla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kokeile ihmeessä Virpi, peset vain siemenet hyvin ja kuorit sen ohuen kuoren päältä ja sitten veteen suippo pää ylöspäin. Sen jälkeen voit unohtaa ne ja jatkaa parin kuukauden päästä istuttamalla multaan. Niistä tulee oikein kivoja! Ja hei tuo valkosipulin kasvatus on kanssa hieno idea, olen joskus muutamia kynsiä tökkinyt ruukkuun, mutta täytyypä taas kokeilla uudelleen!

   Poista
 4. Olen saanut hyvi avokadot kasvamaan. N. Kk vedessä.
  Sitten multaan .....kastelua......sieltä ne versoa.
  En tiedä onko kauniita hojoppeja.
  Seurataan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juurikin näin, kuulostaa samalta aikataululta kuin täälläkin :) Kauniita ovat vaikka kuinka hojoppeja :D :D

   Poista

Kiitos kommentista! :)