Lääkäriä odotellessa

perjantai 20. lokakuuta 2017

Tulipa dramaattinen otsikko ;) mutta ajattelin päivittää kuulumisia --  tuntuu, että aina niihin liittyy joku lääkäriepisodi, niinkuin nytkin. Olen tänään syyslomaillut ja relaillut, mikä tuli taas niin tarpeeseen, kun olen ollut aivan totaalisen väsynyt viimeiset pari kuukautta. Sellainen kertakaikkinen väsymys, joka tuntuu hereilläkin joka sekunti, mihinkään ei oikein pysty keskittymään eikä mitään jaksa...

Kävinpä sitten otattamassa kilpirauhaskokeet labrassa, ja pyysin että kerrankin otettaisiin laajat kokeet. Olenhan tässä jo pari vuotta syönyt Thyroxinia vajaatoimintaan, mutta nyt sain vihdoin lähetteen myös kilpirauhasen vasta-aineisiin. Nepä osoittautuivat olevan ihan päin pyllyä näin suoraan sanottuna, mikä viittaa autoimmuuniin kilpirauhastulehdukseen. Kyseessä on siis sellaiset vasta-aineet kuin TPOAb ja TyglAb, ja ne ovat sellaisia veijareita, että lamaavat kilpirauhasen toimintaa. Niiden tulos pitäisi olla alle 60 IU/ml, 60 – 100 olisi lievästi koholla ja jos on yli 100 IU/ml, niin silloin vasta-aineet ovat koholla. Minulla tuo TPOAb oli >1300IU/ml, eli siinä kohti mittaristo loppuu ja ilmoitetaan vain että on tuon rajan yli.  Myös perinteisemmät kilpirauhasarvot olivat menneet huonompaan, TSH ylös ja TV4 alas.

Mutta ei tässä siis mitään sen kummempaa, odottelen endokrinologin aikaa reilun viikon päästä, jolloin todennäköisesti tuota lääkitystä nostellaan. Tietyllä tavalla on niin helpottunut olo, jos tämä väsymys on "pelkästään" tätä ja korjaantuu pikkuhiljaa. Minun kohdallani on usein tyrkytelty masennusdiagnosia tähän väsymykseen, mutta nyt toivottavasti tilanne on eri ja vaivaan otetaan eri näkökulma.

Tällaisia :)


2 kommenttia

  1. Hyvä jos saat uudet lääkkeet.Itse olen ollut flunssakierteessä kuukauden ja olo kyllä tosi väsynyt.Sitten on vaan pitänyt mennä ja tehdä töitä.Onneksi nyt alkoi loma.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Aikku! Tuollainen pitkökestoinen sairastelu on kyllä niin voimia vievää, ymmärrän! Tsemppiä sinne, toivottavasti pystyt lepäilemään loman aikana. <3

      Poista

Kiitos kommentista! :)