Italialaistyylinen illallinen ja perheaikaa

maanantai 13. marraskuuta 2017

Lauantaina meillä juhlittiin jo isänpäivää italiaistyylisen illallisen merkeissä. Olipas pitkästä aikaa ihana valmistella ruoka, jonka parissa koko meidän pikkuperhe istui pidemmän aikaa höpötellen kynttilänvalossa. <3

Alkuruuaksi oli tapaksia, ilmakuivattua kinkkua, chorizoleikkelettä, 12kk parmesania, savujuustoa ja täytettyjä oliiveja. Niiden kanssa oli hyvää tuoretta oliivileipää voin ja basilikan kanssa. Pääruuaksi tein savulohi-sitruunapastaa, johon karamellisoitiin punasipuleita hunajassa ja paahdettiin sitruunanpuolikkaat pannulla. Pennepasta, savulohi ja sipulit kasattiin annoksiksi, ja päälle puristettiin paahdettujen sitruunoiden mehu ja reilusti tuoretta tilliä. Jälkkäriksi oli ihanat Tiramisu-annokset tuoreilla vadelmina. Kaikkien näiden kanssa tarjolla oli meille vanhuksille hyvä chileläinen Cabernet Sauvignon -punkku ja minille kokista :)

Mini oli tehnyt isälleen hauskan parkkikiekon päiväkodissa, ja kaksistaan askartelimme myös Isi - Tytär Deittikirjan, jonne Mini sai listata kymmenen toivomusta, jota haluaisi tehdä isänsä kanssa. Mukana oli muun muassa leffaan meno, leipominen, metsäretki ja palapelien tekeminen :) Jokaiselle deittitoiveelle on nyt oma sivunsa, johon voivat suunnitella kunkin menon vuoden mittaan. Lisäksi tytär valitsi yhteisen shoppailureissun puitteissa isälle sukat, paidan, ja aamutossut :) Vähän jotain muutakin pikkujuttua tarttui mukaan.

Tykkään niin kovasti suunnitella aina tällaisia "juhlia", vaikkei niissä mitään sen erikoisempaa olisikaan -- mutta mikä olisi parempi syy syödä hyvin ja olla yhdessä :) Mites teillä meni viikonloppu?
//We were celebrating Fathers' Day on Saturday evening by offering an Italian style dinner at home :) Such a nice familytime spent together!//

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista! :)