DIY; Vinkki seinämaalin jämien hyödyntämiseen

maanantai 8. tammikuuta 2018

Meillä täällä taloudessa asuu pari tyyppiä, jotka rakastavat palapelejä. Vanhempi versio kokoilee parhaillaan 1.000 palan versiota, ja se onkin pieni aasinsilta postauksen aiheeseen. ;)

Olen tunnetusti maalaillut kämpän seiniä ahkerasti tänne muuton jälkeen, ja koitan aina ostaa maalia reippaasti, ettei tarvitse hinkata viime senttejä puolikuivalla sudilla. Yksi hauska vinkki näiden jämien käyttöön on ollut maalata isoja vanerilevyjä ja käyttää niitä muun muassa seuraavin tavoin:

  • Kun ostaa keittiönpöydän kokoisen levyn, saa nopeasti koko pöydälle uuden ilmeen, kun heittää maalatun levyn pöydän päälle: tästä syystä meilläkin on viimeiset viikot ollut petrooli pöytä, koska roudasimme levyn keittiöön edellä mainitun palapelin takia -- levyä on helppo siirtää pöydältä pois, niin että palapeli pysyy silti iskukunnossa.
  • Toinen puolivahingossa keksaistu bloggaajan unelma on käyttää näitä levyjä valokuvan pohjana tai taustana. Vitsit miten suuri ilo oli meikäläiselle, kun tajusin tuon :D
  • Tämä samainen vaneerilevy on toiminut muuten meillä entisessä asunnossa sängynpäätynä, silloin harmaan sävyssä. Sen voi tsekata aiemmasta postauksesta "DIY: Sängynpääty vanerilevystä".
  • Levyn asettaminen seinää vasten antaa helpon ja nopean säväyksen asuntoon ilman mitään pysyviä muutoksia. Meillä tämä levy nojasi makuuhuoneen seinää vasten muuton jälkeen, taisi siinä olla joku kalenterikin nastalla kiinni. Ei haittaa pienet nastan tai naulan jäljet :)

Oletteko joskus kokeilleet jotain näistä?

4 kommenttia

Kiitos kommentista! :)