Miten vihreät seinät vaikuttavat mieleen?

keskiviikko 21. maaliskuuta 2018

Miksi tuolla minun kotitoimistossa on niin mukava olla? Voisiko se johtua sen vihreistä seinistä? Aloin huvikseni lueskelemaan hieman väripsykologiaa.

 • Vihreää pidetään kaikkein rauhallisimpana värinä silmälle; sitä on helppo katsoa ja siten se rauhoittaa mieltä. Sanotaan, että vihreä on "hiljainen väri". Kun sisustuksen päävärinä on vihreä, sen on todettu lievittävän tehokkaasti stressiä.
  (No ilmankos. Ja työhuoneessa jos missä tätä tarvitaan!)
 • Vihreä yleensä tuo mieleen meille luonnon vehreyden, ja siksi se vaikuttaa hyvin terapeuttisesti meihin. Se tasapainottaa, rauhoittaa ja puhdistaa. Se tuo ikäänkuin meidät maan tasalle oleellisen äärelle.
  (Ei siis tarvitse mennä enää samoilemaan minnekään puskiin.)
 • Vihreä väri sisältää myös lämpöä, mikä edistää mukavuuden ja yhteenkuuluvuuden tunteita. Siksi sitä sanotaan myös "perhehuoneen" väriksi.
  (Ei me tuolla kyllä olla koskaan keskenämme. Mutta koen välillä suurta yhtenkuuluvuuden tunnetta läppärini kanssa.)
 • Työtilan osalta sanotaan, että vihreä on erityisen hyvä väri, jos olet kiireinen ja työtehtävien määrä on suuri, ja tarvitset luovuutta ja tuottavuutta.
  (My life.)
 • Vihreän uskotaan myös edesauttavan hedelmöittymisessä ja siksi sen sanotaan olevan erinomainen valinta makuuhuoneeseen.
  (Apua, en kyllä mene nukkumaan koskaan tuonne työhuoneeseen.)

14 kommenttia

 1. Pidän vihreästä ja sen rauhoittavasta väristä. Se on ollut yksi lempiväreistäni aina. Silti en osaa jostain syystä mieltää sitä sisustukseen. Syytä en osaa sanoa...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on vähän extreme jossain määrin, en minäkään oikein tiedä miksi olen sitä karttanut koko ikäni sisustuksessa, jos nyt viherkasveja ei lasketa mukaan. Mutta nyt kun överinä koko huone on vihreä, niin se on kyllä tuntunut miellyttävälle värille. Nämä on tietenkin makukysymyksiä ja monihan haluaakin pitää sisustuksen neutraalimpana vaikka kuinka paljon rakastaisi värejä yleensä :)

   Poista
 2. Mä olen aina ollut vihreän suhteen rajoittunut; rakastan sitä, kun se on ulkona. Olen kuitenkin blogeissa nähnyt muutamia vihreitä seiniä, jotka ovat olleet aivan upeita ja saatu toimimaan edukseen valaistuksen, luonnonvalon hyödyntämisen ja sisustuksen avulla. Ja tämä sinun vihreä tilasi kyllä on yksi niistä. Ihana!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos! Itsekin ennen maalaamista ihailin muutamaa blogikotia, joissa oli onnistuneesti tehty vahvalla vihreällä koko huone ja siitä se sitten lähti :D :D

   Poista
 3. Aivan ihanan näköinen! Itselle en voisi vihreää seinää kuvitella, vaikka väristä muuten pidänkin :)

  VastaaPoista
 4. Hihii, ei vihreä nyt varmaan niin voimallisesti hedelmöittymistä edistä, että sä tulisit raskaaksi ihan vaan nukkumalla työhuoneessa ;-) Aika kiva on kyllä sun kotitoimistosi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No mun tuurilla edistää :D :D En ota mitään riskejä hehee :)

   Kiitos!

   Poista
 5. Onpa onnistunut vihreän sävy! Joskus on vähän arpapeliä, että löytyykö hyvä sävy ja onko se isona pintana sitten ollenkaan sinne päinkään mitä oli ajatellut. Mutta tuo on kyllä upea! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sävyjen valitseminen on kyllä haastavaa, kaikki vaikuttaa kaikkeen, pohjaväri, muiden seinien/lattian/katon väri, valo ja niin edelleen. Mutta tämä sävy on kyllä ollut kiva :) Kiitos!

   Poista
 6. Näyttääpä kauniilta tuo työhuoneesi vihreä. Itse inhosin vihreää monta vuotta. En enää. Tarvitsisin varmasti lisää vihreää elämääni.

  VastaaPoista
 7. Vihreä on yksi mun lempiväreistä, mutta en ole koskaan tutustunut sen tarkemmin siihen, että miksi. Kiitos tästä, oli mielenkiintoinen postaus :)

  VastaaPoista

Kiitos kommentista! :)