Pop-up -vinkki Helsingissä | Ihanat Heidi Aulikin keraamiset käyttöesineet

keskiviikko 25. heinäkuuta 2018


Kaupallinen yhteistyö: Heidi Aulikki

 
Pääsin pari viikkoa sitten tutustumaan ihanan Heidi Aulikin pop-up -kauppaan Helsingissä, ja pakko kyllä vinkata kaikille; kannattaa käydä tutustumassa hänen ihaniin keramiikkaesineisiin osoitteessa Korkeavuorenkatu 5! Vielä on pari viikkoa aikaa, sillä pop-up on avoinna elokuun 9.päivään asti. Sijainnissa on hauskaa myös se, että Heidin varsinainen työstudionsa sijaitsee ihan kivenheiton päässä Tehtaankadulla.
Heidin olen oppinut tuntemaan itseasiassa opiskelukaverini kautta kuluneena vuotena. Ihastuin jo heti hänen uniikkeihin tuotteisiin; Heidillä on todellakin ammattitaitoa, mutta ei mikään ihme 20 vuoden kokemuksella! Juttelimme vähän tarkemmin viime kerralla, että miten hän oikein näitä upeita keramiikkaesineita tekee. Salaisuus piilee dreijaamisessa, joka on hänen ehdoton intohimonsa ja erityisosaamisalueensa – miettikää, kaikki nuo pienet kiekuratkin on tehty dreijaamalla, mikä kuulostaa todella hämmentävältä. Ja kun oma taitotasoni rajoittuu pelkkään makkaratekniikkaan, niin aina vaan suurempi respect... :D Juteltiin, että tuota dreijaamista joutuu harjoittelemaan kauan saadakseen symmetriaa aikaiseksi – mutta kuten huomaatte, Heidin omassa mallistossa on siirrytty selvästi epäsymmetriaan, jonka saa tehtyä näin upeasti vain jos on ensin hionut nuo symmetrisen dreijaamisensa taidot kuntoon ja sitten alkanut harjoittelemaan epäsymmetrian tekemistä. Ja toki se vaatii myös luovutta ja näkeystä! Kaikki esineet ovat niin kauniisti yksilöllisiä, ja erityistä ihastusta minussa herättikin monessa esineessä näkyvät viirut, jotka ovat itseasiassa Heidin sormenjäljet dreijatessa. Kirjaimellisesti siis oikeaa käsityötä! 

Pop-up -liike on muuten listattu Design District Helsingin  listoille, joten Heidi Aulikin tuotteiden äärelle on löytänyt useampikin turisti. Ei silti, tuotteita on nähty kansainvälisillä messuillakin, kuten Paris Design Weekilla, ja nyt kohta myös Finnovan shopissa niinikään Pariisissa – huikeassa seurassa muun muassa Marimekon ja Iittalan tuotteiden joukossa! Lisäksi vaikuttava juttu on, että Heidin dreijattu seinäreliefi-teos Thought Bubbles 1-23 on ostettu keväällä osaksi Valtion Taidekokoelmaa!

Tässäpä kunnon kuvakollaasi tuolta kaupalta, esille Heidi oli valinnut vain osan töistään, mutta kaikki olivat sitäkin kiehtovampia. Hyllyillä löytyi muun muassa upeita korvakoruja (en ymmärrä, miten näin pientä voi dreijata, edelleenkään!) :D  Samaa pientä kaunista kiekuraa löytyy myös ihanan maanläheisissä sävyissä olevista purkeista. Uniikit kultareunaiset kupit hän oli alunperin suunnitellut ystävälleen tilaustyönä, mutta niitä on tulossa pian myös World of TREn valikoimiin – aito kultaus tosin muutetaan kuppeihin eri materiaaliin, jotta ovat astiankonepestäviä. Kaunis sushisetti on suunniteltu taasen Pariisiin Suomi-instituutin kesäkauppaan 2016. Kauhoihin Heidi taasen oli ammentanut inspiraatiota ukkinsa aikanaan vuolemista puulusikoista – ihana tarina näilläkin siis. <3 Tämän lisäksi hyllyillä oli nahkakahvaiset kulhoja (niiiiiiiiin ihania!),  upeita kahvisuppiloita, ja taas niin ammattitaitoisella otteella tehtyjä kaksivärisiä tuokkosia...

Kaikkea tätä lisää myös Heidi Aulikin Instagram-tilillä @heidi_aulikki ja Korkeavuorenkadulla! Lisäksi ja että lokakuun 9. avautuu Dreijaan ja sorvaan ja rakastan vain -yksityisnäyttely Vuotalossa, Helsingissä. 
 

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista! :)