Älykodin valaisimet ja aikainen syntymäpäivälahja itselle

keskiviikko 24. lokakuuta 2018

Kaupallinen yhteistyö: Nettilamppu 

Nyt kun alkaa jälleen hämärtymään aikaisemmin ja illat ovat pimeitä, huomaa kodin valaistuksen kanssa olleet puutteet. En tiedä johtuuko iästä, mutta jotenkin entistä enemmän tunnun tarvitsevan superhyviä kohdevaloja niihin paikkoihin, joissa (yritän ainakin) tehdä jotain -- esimerkiksi keittiössä kokkaillessa, kodinhoitohuoneessa meikkaillessa, työhuoneessa selvitellessä laskupinoja, makuuhuoneessa kirjaa lukiessa... Onhan näitä. Mutta, toisaalta taas sellainen kivan tunnelmallinen yleisvalo pelkkään oleskeluun on juuri kiva, silmät saavat hieman levätä (eikä naamarypyt näy niin selvästi). :D Yhteenvetona: a) pitäisi tsekata sekä hyviä kohde- ja yleisvalaisimia tänne kotiin, ja b) meikäläisellä on ikäkriisi.

Oikestaan aika hyvään saumaan sain myös yhteydenoton Nettilamppu.fi ltä pienestä postauksesta, jonka ansiosta olenkin tutustunut laajaan kattaukseen erilaisia valaisimia. Oletteko aiemmin kuulleet tästä verkkokaupasta? Jos ette, niin käykäähän tsekkaamassa, tämän viikon ajan on vielä hyvä 10% alennuskampanja koko tarjonnasta! 

Lähdinkin katselemaan verkkokauppaa läpi, ja törmäsin mielenkiintoisiin valaisinratkaisuihin matkan varrella. Erityisesti jäi mieleeni älykodin valaisinratkaisut. Niiden avulla itseasiassa voidaan määritellä itse valojen määrä, sävy, ajoitus... you name it, joten erillisiä kohdevaloja ja tunnelmavaloja ei välttämättä edes tarvitsisi!

Älykodin valaisinratkaisuista yhtenä esimerkkinä on Osramin LIGHTIFY, joka on verkotettu valoratkaisu. Käytännössä se tarkoittaa sitä, että järjestelmää varten ostetaan WLAN-reititin, ja sen avulla voidaan liittää koko talon LIGHTIFY-osiot toisiinsa ja siten niitä voi hallita suoraan LIGHTIFY-sovelluksella älypuhelimesta. Magee ominaisuus on myös se, että järjestelmään voi tallentaa erilaisia valotunnelmia, eli yhdellä painalluksella saa vaikka koko kämppään tunnelmallisen valaistuksen. Samantyylistä ratkaisua tarjoaa myös Philipsin Smart-Home, jossa voidaan myöskin langattomasti säätää valaisimien värilämpötilaa ja kirkkautta. Ei ainakaan tarvitsisi kompuroida pimeässä asunnossa kotiin tultaessa, kun valot voisi sytyttää kännykän kautta etukäteen. Sisävalaisimien lisäksi kumpaankin ratkaisuun löytyy myös ulkovalaisimia, jotka voi yhtälailla kytkeä koko järjestelmään ja niitä voi hallita älypuhelimella. Halutessa valot voi myös ajastaa.

Itseäni enemmän miellytti silmään Philipsin valaisimet sinänsä, ja tokihan niitä saa myös ilman koko järjestelmää. Tällöin jokaisessa valaisimessa itsessään on samat säätömahdollisuudet, mutta ilman keskitettyä säätömahdollisuutta. Poiminkin tähän alle kolme suosikkiani, joista jokainen kyllä kelpaisi vaikka ruokailuryhmän päälle!  

Kuvat: Nettilamppu.fi Loppuun paljastus, jossa kytkeytyy valaisintarpeet ja ikäkriisi. Tilasin itselleni jo pitkään haaveilemani Flos Gatto -pöytävalaisimen! Se olkoon etukäteislahja itselle, sillä 40v lähestyy! Mutta tästä sitten lisää, kunhan valaisin saapuu postista. Jännittävää!


Kuva: Nettilamppu.fi

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista! :)