kotiliesi

Ihana, haastava kookospalmu

maanantai 15. lokakuuta 2018

Tämä viherkasvirakkaus ei näköjään laannu, vaan taas hairahduin ja ostin ihanan kookospalmun (Cocos nucifera), ilman että edes lueskelin sen hoidosta.

Nyt sitten tein vähän googlausta, ja kävi ilmi että kookospalmu onkin yksi haastavimmista huonekasveista. No, haaste on otettu vastaan! :D Vaikeus liene suurimmalta osin on sen juurissa, sillä kasvi ottaa vettä ainoastaan juuren kärjen takana olevalla, pienellä alueella, ja muu juuristo pitää ainoastaan kasvia pystyssä.

Siksipä pitäisikin nyt katsoa tuolla palmulle isompi ruukku ja hyvät, kuohkeat mullat piakkoin, toivottavasti ei ole jo menetetty peli... Paikka pitäisi olla valoisa tai puoliaurinkoinen, ja multa koko ajan hieman kostea. Netin ihmeellisessä maailmassa vinkattiin, että lehtiä kannattaisi sumutella aika ajoin, mikä ehkäisee lehdenkärkien ruskettumisen.

Onkos täällä hyvin kasvavien kookospalmujen omistajia? :)

PS. Tiesitkö, että kookospalmut lähtevät kasvamaan viljelmillä superhelposti; laittamalla kookospähkinän kyljelleen kosteaan hiekkaan. :D
4 kommenttia

 1. Vieläkö kookospalmu on sielunsa voimissa? Ostin juuri itselleni samanlaisen ja huoli on suuri. En ole mikään paras viherkasvien kanssa, mutta parhaani yritän!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täytyy nyt kyllä myöntää, että meidän kookospalmu liene matkansa ehtoopuolella 😢 Huonolta ainakin näyttää nuo lehdet vaikka mitä tekee. Toivottavasti saat teidän palmun pysymään hyvänä! 🙃

   Poista
 2. Oh no.. Vähän pelkään, että mulle käy samoin. Kaiken lukemani perusteella aika vaikea kasvi miellyttää. Ei mahda mitään.

  VastaaPoista

Kiitos kommentista! :)