LumiPod - erikoinen, mutta mielenkiintoinen moduulirakennus

sunnuntai 7. kesäkuuta 2020


Hyvää sunnuntaita! Täällä vielä juon aamukahvia ja surffailen netissä :) Pakko oli tulla jakamaan tämä löytö, mihin itseasiassa törmäsin jo pari viikkoa sitten instassa, mutta johon tutustuin nyt vähän tarkemmin.

LumiPod on ranskalainen taidonnäyte, valmis moduulirakennus, jonka sanotaan vievän kaupunkilaiset suoraan metsän keskelle ;) Pyöreänmuotoista moduulirakennusta saa kolmea eri kokoa aina pienestä 18m2 yksiöstä isompaan 36m2 sviittiin. Erikoisuutena rakennuksessa on (pyöreän muotonsa lisäksi) iso, avautuva ikkunarakenne, joka todellakin näyttää luovan efektin, että asukas on keskellä luontoa.

Rakennus on alunperin suunniteltu huippuluokan hotellihuoneeksi, jota ympäröi luonto. Se on valmiiksi sisustettu ja se sisältää sängyn viereen sijoitetun vaatekaapin, makuuhuoneen taakse sijoitetun kylpyhuoneen. Täällä siis löytyy kaikki mitä viikonlopun viettoon tarvitsee :) Tosin ruokailu lie ajateltu aika pitkälti take-away -meiningillä, ellei sitten pihalla ole hyvät grillauspisteet.

Aika mielenkiintoinen ajatus, näkisin kyllä itseni viettämässä aikaa tuollaisessa aina silloin tällöin, etenkin jos se on sijoitettu jonnekin upeaan maisemaan luonnon lähelle. Mitäs mieltä te olette tällaisesta rakennuksesta?

1.Kaareva ulko-ovi 2.Avautuva lasiseinä  3.Pimennysverhot  4.Makuuhuone näköalalla  5.Suihku ja wc  6.Vaatekaappi  7.Tekninen huone  8.Kaareva, puurunkoinen seinä


Kuvat: LumiPod

4 kommenttia

 1. Sinänsä kaunis rakennus, mutta hyvin epäkäytännöllinen Suomen luonnossa. Kesällä ei voi pitää lasiseiniä auki, ellei tykkää nukkua hyttysten ja kärpästen kanssa. Ikkunaseinä on myös turhan iso Suomen kesässä nukkumista varten vaikka kuinka olisi pimennysverhot. Talvella toki noiden ikkunoiden takaa olisi mukava katsella kauniita maisemia lämpimässä, mutta ovien avausmekanismi on tällöin täysin turha. Eipä niitä pimennysverhojakaan talvella tarvita :-D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samaa mieltä -- mä niin näen tän jossain Ranskan maisemissa, missä kaukana siintää viiniviljelmät :D

   Poista
 2. Onpas mielenkiintoinen keksintö tuollainen LumiPod. Itsekin olen hieman haaveillut tulevalle mökille ison lasiseinän asennusta, jotta ympäröivästä luonnosta pääsisi nauttimaan mahdollisimman paljon. Tosin pitää olla kyllä hyvät verhot, että tila ei kesäisin kuumene liikaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suomessa onkin aika haasteellista tällaisille, kun talvet on kylmiä ja kesällä taas paahtaa :D Mutta mielenkiintoinen tämä kyllä, tästä voisi kehittää jonkun suomalaisen version :)

   Poista

Kiitos kommentista! :)