Onko sinullakin kesälomastressi? Tällä ajatusmallilla saat sen takuuvarmasti!

maanantai 29. kesäkuuta 2020No nyt on virallisesti ensimmäinen kesälomapäivä, huraa! Tuli tarpeeseen!

Olen taas vannonut yrittäväni ottaa loman lomana ja rentoutua kunnolla, mutta olen kyllä äärimmäisen taitava luomaan kesälomastressin. Sen saavuttaa takuuvarmasti tällä yhdellä ajatusmallilla :D
 
Loma pitää suunnitella tarkkaan, että siitä saa kaiken irti!

Olen aiemminkin todennut, että olen the suunnittelija. Suunnittelen ihan kaikkea, teen listoja ja aikatauluja. Joka vuosi olen koittanut päästä siitä irti, mutta näin loman kynnyksellä listat houkuttaisi jälleen. 

Tilannehan on se, että loman lähestyttyä mieleeni tulee paniikinomainen tunne, että NYT on pakko tehdä kaikkea kivaa, ettei loma mene "hukkaan". Pitäisi puuhastella takapihalla, nauttia auringosta, viettää aikaa ystävien kanssa, lukea kasa hyviä kirjoja, siivota vaatekomero, laihduttaa 20 kg, olla mökillä, kiivetä Koli-tunturille, katsella auringonlaskuja, pyhittää laatuaikaa lapsen kanssa, lohjaista parisuhdeaikaa ja omaa aikaa jne. Tiedätkö, loputon lista kaikesta mahdollisesta. Sitten tietenkin tulee toinen paniikki: nämä on pakko aikatauluttaa, että ne ehtii tehdä neljän viikon aikana. Pyöritän kalenterirumbaa vaikka kuinka kauan, että kaikki osuu kohdilleen - selaan sääennusteita, lapsen harrastusaikatauluja ja kuun asentoja. Kun kaikki palat vihdoin loksahtavat paikalleen ja täydellinen, päiväkohtainen suunnitelma on valmis, mies ilmoittaa lähtevänsä vaellusreissulle viideksi päiväksi ystävien kanssa... ja niin koko koreografia pitää aloittaa uudelleen.

Tällaiseen suunnitelmaanhan ei mahdu luonnollisesti mitkään yllätyskäänteet tai pelkkä oleminen paikoillaan, vaan loma on säntillistä suorittamista. Jos joku tehtävä karahtaa kiville, suorittajaminäni ahdistuu ja masentuu. Taas meni reisille koko loma. 

Klassiseen tapaan ensimmäiset lomapäivät menevät lukossa olemiseen, kun ei osaa tehdä mitään kaiken sen valtavan listan edessä, ja viimeiset lomapäivät menevät koomassa, väsyneenä ja pettyneenä. Väliin mahtuu paljon suorituksia, aikataulutettuja päiviä ja puhelimessa välkkyviä kalenterimuistutuksia.  

Pienenä ekstramausteena pitää muistaa laskea väheneviä, eikä siis jäljellä olevia lomapäiviä. Hiuksenhieno ero, mutta takuuvarma stressi! ;) 

Hei ihanaa lomaa ja kesää kaikille, muistakaa relata!!! <3 Mä tartun nyt vain tähän ekan lomapäivän hetkeen, nautin kahvista, mansikoista ja ihastelen kuinka nopeasti mun basilikat kasvavat! 
 


Lähetä kommentti

Kiitos kommentista! :)