Marimekko Nolla | Luontomatkailua neutraalilla jalanjäljellä ja upealla designilla

torstai 2. heinäkuuta 2020


Pääsin tutustumaan tänään Helsingin Vuosaaressa sijaitsevaan Marimekko Nolla-mökkiin, joka on suunniteltu the Nolla Companyn ja Marimekon yhteistyönä. Ja olihan se upea! 

Ensimmäisenä kun näin rakennuksen, se toi mieleen jonkinlaisen kappelin sen kolmiomaisen muotonsa vuoksi. Iso ikkunapinta-ala kiinnittää heti huomion, ja toisella puolella kattoa koristava Marimekon Unikko-kuosi on varsinainen eye-catcher. Sijainti merenrannalla on idyllinen, enkä voinutkaan olla päivittelemättä ääneen, miten upealta maisema näytti mökin sisältä katsottuna!

Sisustus oli toteutettu Marimekon vuoden 2020 syysmalliston tuotteilla, jotka ovat saaneet innoituksensa retkeilystä ja lähimatkailusta. Värit ovat maanläheisiä ja rauhallisia, ja itselle ensimmäinen mielikuva olikin syksyinen ruska metsässä. 

Nolla-mökki on varmaan osalle tuttu, sillä se lanseerattiin jo muutamia vuosia sitten. Alkujaan Nesteen kehittämällä prototyypillä promottiin vähäpäästöisiä kesäasumisen ratkaisuja -- siksi mökin nimessä siis nolla, joka viittaa neutraaliin hiilijalanjälkeen :)

Nyt Nolla-mökin ympärille on rakennettu luontomatkailukonsepti, jonka pohjalta the Nolla Company pyrkii rakentamaan usean Nolla-mökin ketjuja eri puolille Pohjoismaisia retkeilykohteita. Lisäksi mökkejä voi nyt ostaa myös itselle 35.000e hintaan -- se sisältää koko mökin valmiiksi rakennettuna ja Marimekolla sisustettuna :) Mielenkiintoista Nollassa on muuten se, että se ei tarvitse kiinteitä perustuksia, vaan sen voi tuoda  maastoon sellaisenaan, joten heti jo näin sieluni silmin vastaavanlaisen rakennuksen saapuvan takapihalle, jonne se vain lasketaan alas vaivattomasti ja voilà :D

Tämä kuvissa näkyvä Marimekko Nolla sijaitsee Hotel Rantapuiston yhteydessä, ja sen voi varata tästä päivästä eteenpäin (olin muuten yötä ko. hotellissa, tosi hauska kokemus sekin!)


Mutta hei, kuvat puhukoon puolestaan! Miltä tuntuisi herätä aamulla tuollaiseen maisemaan, vau!!
10 kommenttia

 1. Vastaukset
  1. On kyllä, meren rannalla luonnon keskellä. Mutta silti sinne pääsee metrolla :D

   Poista
 2. Luinkin tästä ja innostuinkin ajatuksesta viettää yökin täällä, mutta sitten ajatukseni alkoi tahmata kohdassa, että tätä vuokrataan vaan yhdessä hotellihuoneen kanssa, sillä wc:n ja suihkun osalta se tukeutuu hotellihuoneeseen. Tietysti jos tällaisen laittaisi jollekin kesämökkitontille, niin wc:n virkaa voisi hetkellisesti ehkä toimittaa vaikka puskapissi, mutta nyt en oikein saanut kasaan konseptia Nollan ja hotellihuoneen yhdistämisestä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä on totta. Ehkä se tällaisessa paikassa kuitenkin on tavallaan pakollinen, koska mökki sijaitsee hotellin vieressä eikä mökki ole sinänsä ihan eristyksissä. Siinä mielessä voisi näyttää hassulta käydä puskapissillä :D Mutta tämäkin varmaan on ihan hyvä pohdittavaksi konseptimielessä, koska sinänsähän hotellihuone menee "hukkaan" jos haluaa yöpyä Nollassa. :)

   Poista
 3. Näitä on paljon nyt myös mainostettu. Tai mun silmiin osunut monen monta mainosta. Olisi kyllä ihanaa heräillä tuolla :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä, vähän sellainen city-meiningillä höystetty telttailuretki :) Maisemat on kyllä kohdillaan!

   Poista
 4. Mitä nollassa yöpyminen maksaa jos siihen kuuluu lisäksi hotellihuone myös?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En valitettavasti osaa sanoa, riippunee ajankohdasta. Mutta nollassa yöpymiseen tosiaan kuuluu Hotel Rantapuiston Prime Guest twin -huone merinäköalalla sekä buffetaamiainen, sen tiedän 🙂

   Poista
 5. WAU mikä mökki. Mä niin haluan tuollaisen! Vessa tosin olisi vielä aika jees :D

  VastaaPoista

Kiitos kommentista! :)