Kotimaan matkailua | Hotellisuositus Helsingistä ja päiväreissuvinkit Vanhaan Porvooseen

keskiviikko 15. heinäkuuta 2020

Kävin lomani alussa itsekseni tekemässä pienen road tripin, jonka saldona oli neljä hotelliyötä, 1.000+ ajokilometriä, kymmeniätuhanisia askeleita ja rutkasti omaa aikaa. Olen vielä ehkä hieman skeptinen menemään kovin suuriin ihmisjoukkoihin, joten minulle sopi enemmän kuin hyvin valokuvausreissu, jossa kuljin pitkin kauniita luonto- ja kaupunkimaisemia itsekseni :)

No mutta anyways, ajattelin nostaa muutamia juttuja myös teillekin tänne vinkkinä, tässä postaus ihanasta hotellista jonka bongasin Helsingin seudulta luonnon keskeltä, ja muutama vinkki Porvoon reissulle! Tsekkaa myös nämä 2 x pientä, mutta kuvankaunista luontokohdetta - ne olivat matkan varrelta, niistä teinkin jo erillisen postauksen!

Hotellisuositus | Helsinki: Hotel Rantapuisto


Hotel Rantapuisto oli yllätys! Meren rannalla ja keskellä kaunista luontoa sijaitseva vanha pankkialan rakennus oli täynnä yksityiskohtia. Vaikka yleensä suuntaankin aika uusiin hotelleihin, niin tässä paikassa ajan havina, tarinallisuus ja persoonallisuus viehättivät minua suuresti :) Sain huoneen merinäköalalla, ja ihailinkin kaunista auringonlaskua näistä suurista ikkunoista ennen nukkumaanmenoa. Artekin kalusteet aulassa ja retromaiset punatiilet ihastuttivat. Hotellilta saa lainata ilmaiseksi polkupyörää, jolla kävinkin fillaroimassa läheisellä uimarannalla valokuvaamassa. "Takapihan" merenrantaan oli tehty hurmaava nuotiopaikka, jossa istuskelin ja ihastelin vieressä sijaitsevaa Marimekko Nolla -mökkiä

Vinkki: Respasta voit ostaa 2 henkilön piknik-kassin hintaan 39 euroa. Mukaan voit valita kaksi salaattia/kolmioleipää, kaksi makeaa herkkua ja kaksi juomaa, sekä valita vielä kolme vaihtoehtoa seuraavista: savusärkeä ja kurkkua, chorizopullia ja savupaprika-aiolia, briejuustoa ja mansikoita, kasviksia ja yrttihummusta, ja marjoja ja hedelmiä.




Pitkään mietin, että mikä tämä logo olikaan, joka toimi hotellin ovenkahvana. Mutta sehän oli lapsuudesta tuttu SYP!

Respan vierestä pystyi ostamaan kivoja kotiinviemisiä






Vinkit: Pikavisiitti Vanhaan Porvooseen


Hotel Rantapuistolta oli kätevä matka ajaa ihan vaan päiväseltään Porvooseen. Lähdin jo aamupalan jälkeen, ja noin puolen tunnin ajomatkan jälkeen olinkin perillä. Tarkoituksenani oli tutustua tähän kauniiseen alueeseen, ja erityisesti Vanhan kaupungin osaan. Tässäpä muutama vinkki, mitä pikavisiitillä kannattaa tehdä ja nähdä!
Vanha Porvoo ei ole mikään järin suuri alue, joten siellä kannattaa kävellä rauhassa ja viettää aikaa. Itse kuljin aamusta ennen putiikkien aukeamista valokuvaamassa katunäkymiä, ja yksi suosituin valokuvauskohde löytyykin Ralinginkujan yläpäästä - sieltä saa kauniin kuvan :) Ralinginkujalta on kivenheiton verran matkaa keskiaikaiseen Porvoon tuomikirkkoon. 




Ralinginkuja kulkee Raatihuoneentorin laidalta, museon vasemmalta puolelta
Ja tämä on se kuuluisa näkymä Ralinginkujan yläpäästä :)
Vanha Raatihuoneen kellotorni näkyy kauniisti kujalta






Vinkki: Aivan vastapäätä kirkkoa löytyy hurmaava Tuorilan kotileipomo, sekä upeassa hirsirakennuksessa sijaitseva ravintola Salt.




Tuomiokirkolta kuljettaessa alaspäin voi suunnata kohti vanhaa siltaa, jonka ylittää Porvoonjoen. Sillan toisella puolella löytyy ihana Vanhan Porvoon Jäätelötehtaan kioski, josta ostin kokeilunhaluisena niinkin eksoottisen maun kuin basilikajätskin! Oli erikoinen, mutta hauska maku :) 

Samalla joen tältä puolen sai hurmaavia valokuvia Vanhan Porvoon punaisista ranta-aitoista ja niiden takaa kohoavista puurakennuksista - taitaa olla yksi kuvatuimmista kohdista täällä! Joenrantaa pitkin kävellen pääsee kivasti toiselle sillalle Mannerheiminkadulle, ja siitä taas Vanhan Porvoon putiikkien ääreen. Tässä vaiheessa ne olivat jo avanneet ovensa, ja kävinkin parissa kaupassa. Sen jälkeen kipsuttelinkin takaisin autoa kohden, josta hurautin takaisin hotellille. 





Joen vesi oli kyllä aika ruskeaa :D :D




Vielä loppuun vahva suositus näille putiikeille:






Tee- ja kahvihuone Helmi
Porvoon Paahtimon takana sijaitsee By Pia's

2 kommenttia

  1. Mä lisävinkkaan Porvooseen että tuomiokirkossa on pari kertaa viikossa urkuvartti, tällä hetkellä kai ti ja to klo 12.00. Löytyy Porvoon seurakunnan sivuilta. Että jos ei kammoa ihmisjoukkoja ihan tyystin, niin siellä on kiva istua ja ihailla kirkkoa urkumusiikin kera. Mäkin edelleen kyllä suhtaudun varaukselle kaikkeen missä on paljon ihmisiä etenkin sisätiloissa...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvä vinkki, kiitos! Uskoisin, että kirkossa kuitekin ihmiset tajuaa olla aika etäällä toisistaan ja jos ei koske joka paikkaan siellä, niin ehkä tuo on kuitenkin turvallisempi vaihtoehto kuin joku iso ostoskeskus :)

      Poista

Kiitos kommentista! :)