Nyt avataan takkakausi

keskiviikko 2. syyskuuta 2020

Syyskuu on jo nimensä perusteella syksyn alkua. Vaikka päivisin on ollutkin aurinkoista, aamulla lämpötila on ollut jopa alle +5c. Terassin lasitukset ovat olleen kauniissa huurussa ja aamukahvi onkin ollut mukava juoda pirtsakassa ilmassa takapihan keinussa.

Syksyn tullessa avataan myös takkakausi, joka tarkoittaa takkapuiden ilmestymistä osaksi sisustusta. Tykkään tuoda aina uuden satsin puita jo valmiiksi takan lähelle, jolloin on vain helppo sytyttää tuli, silloin kun siltä tuntuu. Takkapuut ovat olleet meillä vaikka minkälaisissa ratkaisuissa esillä, mutta tällä kertaa ajattelin tuoda uudet puut tyrkylle vanhaan pyöreään vanerilaatikkoon, jossa on vuosikymmeniä säilytetty vanhoja risuja, tuohea ja kaarnanpaloja.

Koitin tässä googlailla tuota laatikon tekstiä, jotta tietäisin mihin tätä on alunperin käytetty. Mitään sen tarkempaa selitystä en kyllä löytänyt, mutta jos teillä on hyviä arvauksia, niin laittakaahan kommentteja!

Pidättekö te takkapuita esillä osana sisustusta?

4 kommenttia

 1. No JOO, meillä takkapuut onkin ainoa juttu, jonka mies on sisustanut :-D Hän ilmoitti että takan alle aseteltuja puita ei saa polttaa, koska ne on erikseen valikoituja kauniita sisustusklapeja. Mä meinasin pudota perseelleni tän kuultuani.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No OHOH!! Se on selvästi joku miehen pieni reviirialue, josta haluaa pitää kiinni :D Mutta aika suloista :)

   Poista
 2. Kiva idea tuo vanerinen laatikko, siinä puut on kauniisti esillä. Meillä on perinteinen puukannin, lapsen tekemä, joten arvokas siinä mielessä.
  Eilen alkoi satamaan ja sataa edelleen, joten uskon että takkakausi alkaa meillä tänään.
  Mukavaa syksyä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuollaiset lasten tekemät jutut ovat kyllä mittaamattoman arvokkaita <3 Mukavaa syksyä sinnekin!

   Poista

Kiitos kommentista! :)