Juhannus ja pekoniraparperit grillissä

sunnuntai 27. kesäkuuta 2021

Heippa taas pitkästä aikaa! Juhannus on taputeltu ja ollaan taas palailtu mökiltä kotiin. Olipa ihanat kelit ja mukava pidennetty viikonloppu. Vietettiin perheen kesken paljon aikaa ulkona pikku hommia tehden, ja iltaa kohden sitten tietenkin saunottiin ihan megapitkään perinteisin menoin; saunomista - vihtomista - uimaan - saunomista - vihtomista - uimaan - jne. Ekana iltana tehtiin saunan kiukaalla makkaraa, mutta aattona sitten savustettiin lohta ja keitettiin uusia perunoita voisilmän ja salaatin kanssa. Vanhemmat kävivät myös mökillä aattona ja äiti teki oman bravuurinsa eli kasan muurinpohjalettuja. Ai että!Mutta, ihan ajattelin varta vasten tulla vinkkaamaan tänne aika erikoisesta yhdistelmästä, jota mies grillaili juhannuksena -- pekoniraparpereista! Oletteko tehneet?


Helppoa, ja niihin siis tarvitsee ainoastaan raparperia, pekonia, ja sokeria.


Kävin raparperipuskasta hakemassa viitisen vartta, jotka kuorittiin ja puolitettiin lyhyemmiksi. Sen jälkeen mies sokeroi ne, eli käytännössä siis ripotteli varsille sokeria. Lopuksi pötköt käärittiin pekoniin, ja siitä sitten grilliin tirisemään. Jännä, vähän erikoinen makuyhdistelmä, mutta suosittelen lisukkeena ruuan kanssa, jos tykkää vähän erikoisimmista makupareista!


Ihanaa kesäiltaa!!

3 kommenttia

  1. Kiitos grillausvinkistä! Ei välttämättä ollenkaan huono kombo. Käytiin juhannuspäivänä ravintolassa syömässä ja mun pääruoassa oli muutama ohut soiro raparperiä, jotka toimi vähän niinkuin jokin chutney tai vaikka puolukat. Semmostakin on joskus tullut grillattua kuin Aurajuustoa tungettuna tuoreiden viikunoiden sisään ja ne kääritty pekoniin. Toimii myös erinomaisesti!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aijai toi viikuna-aurajuusto-pekoni on pakko kokeilla, erinomainen idea!!

      Poista

Kiitos kommentista! :)