Nappaa ideat, osa 1 | bloggaajatapahtuman satoa

keskiviikko 30. syyskuuta 2015

Viime viikolla minulla oli mahdollisuus osallistua ensimmäiseen bloggaajatapahtumaani *jipii*. Sain yhdessä toisten upeiden bloggaajien kanssa tutustua Jyväskylän Vuokra-asuntojen kahteen Kurkkaa kotiin asuntoesittelykohteisiin Jyväskylässä. Kurkkaa kotiin -konsepti oli hauska, erilainen kokemus kurkata vuokra-asuntoihin -- se tarkoittaa asuntoesittelykohdetta, joka on sisustettu kokonaan ja joissa voi tutustua kuvitteellisiin asukkaisiin improvisaatioteatterin myötä. Mikä parasta, nämä Kurkkaa kotiin asuntoesittelyt ovat pian avoinna kaikille, joten kurkkaahan ajankohdat täältä!

Tässä postauksessa on muutamia poimintoja ja napattuja ideoita ensimmäisestä kohteesta, joka oli hurmaavan rouvan, Rauha Varman yksiö. Yhdistetty olohuone ja makuuhuone sekä kaunis keittiö oli sisustettu romanttisesti hyödyntämällä paljon kierrätettyjä, nostalgisia esineitä, niinkuin tällaisen vanhan talon henkeen mielestäni kuuluukin. Asunto sijaitsee Jyväskylän Kypärämäessä (Kypärätie 27 A), ja talo itsessään jo yllätti olemalla ajan havinaa huokuva puinen pienkerrostalo -- upeaa, että tällaisia vanhoja taloja säilytetään ja peruskorjataan!

Yhdistettyä olohuonetta ja makuuhuonetta kehysti vaalea, pitsiä hieman muistuttava ruututapetti, sekä vaaleanpunaiseen, hieman persikkaan taittava seinämaali. Lattia oli puunvärinen, ja matot toistivat harmaata väriä tapeteista. Huoneeseen oli napattu huonekaluja valkoisen ja mustan sävyisinä, mutta yllätysvärinä oli pirtsakka lila sohva! Yksityiskohtina olivat muutamat puunväriset esineet, vanhat kirjat, suurikuosiset verhot sekä ruskeansävyinen taulu. Viherkasvit toivat kivaa vehreyttä huoneeseen.Tässä teille poimittuna muutama hauska sisustusidea!

  1. Kasaamalla vanhoja matkalaukkuja päällekkäin, saat näyttävän säilytyspaikan tavaroille ja lisätason työpöydän viereen.
  2. Vanha pirtinpöydän penkki toimii kätevänä sohvapöytänä, ja silloin kun otat rennosti sohvalla, voit nostaa jalat penkille. Vieraiden tullessa kylään se on oiva lisäistumapaikka!
  3. Nukkumatilan voi jakaa myös näin luovasti! Vanha aidanpala toimii tilanjakajana ja sopii romanttiseen tunnelmaan täydellisesti. Ehkä aitaan voisi kiinnittää kukkaruukun, tai ruuvata siihen koukkuja muutamille kynttilälyhdyille?
  4. Kukkaistutus lattialla saa uuden, näkyvämmän paikan, kun laitat toisen ruukun sen alle nurinpäin! Nyt kukka näkyy hienosti ja saa valoa paremmin!
  5. Muistatko ristipistotyöt? Itselle näistä nousi monia nostalgisia muistoja lapsuuden ajalta :) Miten kivan asetelman niistä saakaan seinälle!Sitten vielä keittiö -- Katsokaapas tapettia -- mieleenpainuva sinivalkoinen ruutukuosi :)


Tapetin henkeen on valittu sinivalkoinen räsymatto puunväristä lattiaa vasten. Keittiön kaapistot olivat turvallisen harmaita ja niiden kanssa oli valittu puunsävyinen taso. Välitilan laatat olivat niinikään rauhallisen vaaleanharmaan sävyisiä valkoisen saumauksen kera. Koska keittiö oli asunnon henkeen nähden ehkä astetta modernimpaa tyyliä, oli sitä tasapainottamaan valittu paljon kivoja, vintage-tyyppisiä esineitä tuomaan jälleen sitä entisen ajan henkeä. Muun muassa keittiön tuolit ja kattolamppu istuivat asuntoon täydellisesti valkoisen, mutta hieman kuluneen maalipinnan ansiosta. Lisäksi seinälle asetettu romanttistyylinen hyllykkö tarkkaan valittujen esineiden kanssa toistivat samaa ideaa.Tässäpä myöskin keittiöstä muutamia ideoita pohdintaan!

  1. Tämä kello sai aivoni heti raksuttamaan tee-se-itse -ideaa! Vastaavia kelloja löytyy valmiina, mutta kutkuttaisi kokeilla joskus samanlaista itse sillä olen vähän vastaavaa ideaa jo soveltanut pyöreään peiliin! Vyö tai muu hihna vain kiinnitetään kellon ympäri, tarvittaessa kuumaliimaa käyttäen, ja sitten roikkumaan näyttävään naulakkoon!
  2. Keittiötä on hankala tuunata vuokra-asunnoissa, mutta jo vaihtamalla yläkaappeihin erilaiset vetimet kuin alalaatikoihin, saa hauskaa vaihtelua ulkonäköön.
  3. Oletkos koskaan kokeillut pitkän maton kanssa tällaista asettelua? Saat muun muassa pyöreälle ruokaryhmälle kätevän "kehyksen" kääntämällä pitkän maton L- muotoon ruokaryhmän kahdelle reunukselle.
  4. Kukkia pitäisi ostaa pöydälle joka viikko -- ne antavat niin paljon ilmettä ja elävyyttä huoneeseen. Käytä reippaasti myös kuivakukkia, ne ovat tietyllä tapaa "elävämpi" vaihtoehto silkkikukille.
  5. Lyhtyjen sisälle on kätevä rakentaa erilaisia asetelmia. Toki kynttiläasetelmia, mutta myös kukista tehtyjä kauniita koristeita. Pimeän talven lähestyessä lyhtyyn on kiva laittaa jouluvaloja jäkälän ja havujen päälle, koristeeksi vaikka valkoisella spraymaalilla maalattuja käpyjä tai varpuja.

Tulossa vielä osa 2, jossa vuorossa täysin erilainen koti -- opiskelijaparin uudiskohde huikealla näköalalla!


Asuntoesittelyt tuottivat yhdessä Jyväskylän Vuokra-asunnot, Kodin Ykkönen, Viherlandia, SPR, Sisustuskärpänen ja Improvisaatioteatteri JOO!Lähetä kommentti

Kiitos kommentista! :)