Ylikätevä kynttilävinkki lyhtyyn

sunnuntai 25. lokakuuta 2015


led-kynttilä

Yhdistettiin eilen tyttären kanssa pieni metsäretki ja koristeluprojekti -- tyttö sai etsiä mieleisiään sammaleita ja jäkäliä muovipussiin ja kotona hän sitten asetteli ne kahteen pihalyhtyyn muutaman koristekiven kera. No, ihan pikkaisen itse niitä vielä kohentelin ;)

Mutta itse pääpointti tässä postauksessa oli se, että täytyy nyt kyllä hehkuttaa sanan kaikissa merkityksessä kynttilälöytöäni! Olen ollut pitkään led-kynttilöitä vastaan, mutta nämä Clas Ohlsonilta bongaamani kynttilät ovat niin aidon näköiset (ja tuntuukin ihan aidoilta vahakynttilöiltä) että pakko oli ostaa testiin. Ylikätevää niissä on se, että kynttilät syttyvät automaattisesti illan hämärtyessä ja sammuu aamun valjetessa. Superhelppoa, ei tarvitse tehdä itse mitään!!! :) Kynttilät ihastuttavat joka ilta, vaikka ei olisi kotonakaan. Kynttilän ajastin sammuttaa kynttilät 6 tunnin kuluttua syttymisestä, mikä säästää paristoja hyvin. Tällaisten led-kynttilöiden ansiosta pystyy tekemään kivoja asetelmia ilman palovaaraa. Jee :)

16 kommenttia

 1. Aika loistava löytö. Taidan hakea itsekin.Mitä maksoi?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannattaa! Mitähän nuo olisi ollut... Niitä myytiin kampanjahinnalla niin, että kaksi kpl oli joku edullisempi hinta, olisko jotain 10e pintaan yhteensä nämä kaksi. Sitten niitä tosiaan oli myös korkeampina versioina, ne oli jotain 15e / 2 kappaletta. Toki päälle tulee vielä paristojen hinta, mutta ei siltikään paha!

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Voin kyllä suositella! Sitä en tiedä, että mikä on se vaadittava "hämärän" määrä kun kynttilät syttyy, olen aina välillä yrittänyt kyttiä ulos että milloin on niiden syttymisaika. Mutta hienosti ne on tuossa palaneet jo kolmisen yötä!

   Poista
  2. Kävin hakemassa, nää keskikokoset oli 14,95€/2kpl. Huomenna pitää vielä ostaa patterit, eipä tullu mieleen kattoa kotoo lähtiessä et löytyykö :P

   Poista
  3. Se on se perinteinen :) Meilläkin on paristoja yleensä kaapit pullollaan, mutta ei ikinä oikeaa kokoa :D

   Poista
 3. Kiitos vinkistä! Mies hermoilee, kun tykkää polttaa kynttilöitä pihalla ja sitten joskus ne unohtuu sammuttaa... :/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sepä se, kynttilät on niin ihania mutta onhan niistä vähän stressiä, kun pitää muistaa aina sammutella ne puoliunessa. Siinä mielessä nämä kyllä pelastavat tuosta ahdingosta! :)

   Poista
 4. Kiitokset vinkistä, hyvä tietää! Varmasti edullisempia kuin esim. PartyLiten vastaavat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voisin veikata, että ovat huomattavasti edullisempia :) En tosin tiedä Party Liten hinnoista mitään... Mutta jos siis ihan oikein muistan, niin nuo kaksi kynttilää olivat yhteensä kymmenen euroa plus sitten niihin paristot :)

   Poista
 5. Edellispäivänä ostin minäkin kaksi noita kynttilöitä samasta myymälästä ja oi kun olen tyytyväinen. Niin luonnollisen näköisiä ovat, etten enää tavallisia kynttilöitä lyhtyyn laitakaan. Eikä hintakaan ollut paha.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sitten Kristiina meitä on ainakin kaksi tyytyväistä led-kynttilän omistajaa :) Se on kyllä totta, että enää ei ole paluuta tavallisiin lyhtykynttilöihin!

   Poista
 6. Jes, juuri tällaisia olen kaivannut, jotka sammuisivat itsellään vaikka muutaman tunnin kuluttua! Menee nimitttäin öljykynttilöitä hirveä määrä jos niitä joka ilta polttelee!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan totta Katri, kynttilöiden määrä on kyllä aika huima jos niitä oikeasti polttelee joka ilta lyhdyssä. Eli siinä mielessäkin näitä pitää ostaa, säästyy rahaa ;) :D

   Poista
 7. Minulla nuo ei kyllä ole kuutta tuntia päällä, hyvä jos kolme :(
  Siinä mielessä pettymys.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No höh jopas ne palaa vähän aikaa... Onkohan kynttilät liian valoisalla paikalla, ettei hämäräkytkin mene ajoissa päälle? Olettaisin että kaikki katuvalot ja sellaiset vaikuttavat syttymisajankohtaan... Tai jos ne ovat viallisia niin ei muuta kuin reklamaatiota menemään!

   Poista

Kiitos kommentista! :)